2023-11-20 64 瀏覽
其實過咗條大馬路 呢邊已經無咁旺 我夜晚7點到要排隊條龍都幾長下 等嘅時候已經隔住玻璃見到👀Wa!碟海南雞飯咁大份嘅!食到差唔多9點走都仲有人排緊隊 食飽之後我暗暗講咗句:嗯 呢間餐廳係有實力嘅 用質素說服人🤝🏻因為我本身已經病病哋 個人佔寒佔凍 好想食D暖粒粒嘅嘢🍽️火焰醬香椰子雞窩 ($168)一上台已經好有睇頭 職員用茅台酒淋瓦煲蓋然後點火 待後再打開個蓋 好香阿👀成個煲都滿滿嘅份量十足 第一眼就見到大大塊又軟又嫩嘅椰子肉 走地雞仲有成半隻咁多 襯住熱辣辣試下個湯先 湯底係好清甜嘅椰子水 真係一滴水都無溝落去 仲帶有淡淡嘅酒香 好適合病病哋嘅我飲 滋潤又驅寒走地雞嘅肉質係唔同D嘅 實好多好有口感 我成煲清咗 好滿足個身都即時暖返曬😋🍽️檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯 ($85)叉燒份量都好大份 男士都絕對夠食 味道岩岩好🤪好食配魚丸湯 呢個湯都好好飲 我都係清咗!最鐘意呢D做好每樣小細節嘅餐廳 唔係主菜都一樣咁用心去做❤️🍽️+馬拉盞椰菜苗 ($29)另外我哋仲加配咗呢個馬拉盞椰菜苗炒得好夠火候 油、汁、味都係調教得岩岩好好大份 正價係要$58 加配價好抵食!🍽️+桔仔菠蘿梳打水 ($18)

其實過咗條大馬路 呢邊已經無咁旺

因為我本身已經病病哋 個人佔寒佔凍 好想食D暖粒粒嘅嘢

🍽️火焰醬香椰子雞窩 ($168)
好適合病病哋嘅我飲 滋潤又驅寒

🍽️檳城黑豉油叉燒油飯配魚丸湯 ($85)
叉燒份量都好大份 男士都絕對夠食 味道岩岩好🤪好食
配魚丸湯 呢個湯都好好飲 我都係清咗!

🍽️+馬拉盞椰菜苗 ($29)
另外我哋仲加配咗呢個馬拉盞椰菜苗
炒得好夠火候 油、汁、味都係調教得岩岩好
好大份 正價係要$58 加配價好抵食!

🍽️+桔仔菠蘿梳打水 ($18)
唔會太細杯 發揮正常🙂

最最最欣賞佢嘅油飯!好夠味而且粒粒分明 水分比例岩岩好!
好多時食海南雞飯 都係雞好食油飯唔好食 試過D飯係爛飯又無味
我已經好耐無食過咁好味嘅油飯!雖然今次無食到成SET海南雞飯
但整體出品都認真唔錯 款式選擇多 咁嘅份量嚟講價錢唔貴 我認為係適中
下次我會再試埋個海南雞好唔好食😋