2019-03-02 471 瀏覽
第二次食周月,因為次次經過都見到好多人排,所以黎食親都要好大勇氣。今次有人提議黎食,因為都成下就兩點幾,諗住應該唔使排咁耐掛,所以就去左。雖然係兩點幾,但都唔少人排,我地等左15分鐘左右,先入到去。第一次食都成一年半前,個時真係好驚艷。自己不嬲都鍾意沾麵多過拉麵,因為好玩啲同埋好鍾意食完之後,個醬加湯飲左佢。佢個湯雖然好咸,但係濃得黎有鮮味,混合辣味,層次好豐富,真係好出色。同埋食沾麵慣左點冷麵,一黎熱麵比乾軟,冷麵過過冷河,比較有彈性,二黎個湯通常好熟,用冷麵去點,就唔使涼一涼,即刻可以食。但今次第二次食,感覺無當時咁驚艷。佢個湯都仲係辣,但好似無開頭咁鮮,同埋啲麵無記憶咁彈。不過,overall都係好味既,只不過好似比1年前遜色左。