2020-02-06 132 瀏覽
要食靚和牛唔一定要飛鹿兒島,去尖沙咀就食到!呢間新餐廳好用心製作,我仲好欣賞佢嘅食字,Why argue when you have wagyu 😆Carnivore $888 一嚟到時大家都雙眼發光,拼盤有A5和牛西冷、A5和牛肉眼、牛舌、牛舌薄切、牛小排、牛柳條、牛肩胛,師傅建議先食牛小排、牛柳條、牛肩胛,呢幾款油脂無咁多,可以單純享受吓肉香先😋 牛舌薄切我個人覺得太薄太細塊,但厚嗰款真係不得了,輕輕燒過後,嫩到不得了,入口就化開咁☺️,同行朋友係個單身漢,都忍唔住同條牛舌交纏咗一陣。到壓軸A5和牛,肉眼油脂豐富,望落已經好吸引,食落真係好似大拖拿咁,只溶喺口🤤 西冷就帶有濃濃肉味,肉質軟稔,油花平均,食落都有溶化嘅感覺。黑松露和牛他他 $98 老實講,我同朋友都食唔出有黑松露,可能餐廳未finalize個食譜 (?),但取而代之,個芝麻香將成個和牛他他都昇華咗,滑溜嘅口感加埋外層少少炙過嘅油香,配埋底下嘅沙律菜,好清新。Wagyu Ya和牛三文治 $388 師傅調味調得好好食,炸衣唔知點解帶有酸酸甜甜嘅味道,所以食落外脆內嫩,而且酸甜中和咗和牛嘅油膩感,唔會好膩,好好食。和牛鵝肝丼
Carnivore
黑松露和牛他他
Wagyu  Ya和牛三文治
和牛鵝肝丼
和牛鵝肝丼 $228 超值,如果想齋享受和牛,我就唔建議叫呢款,因為啲牛肉係薄切,食得無咁過癮,但如果你想享受成個食材嘅combination,呢個真係要試。
和牛鵝肝丼
師傅話個醬汁係無加水同味精煮,淨係個醬汁都要煮幾個鐘,食落真係香甜濃郁,配肥美大大塊嘅鵝肝,同埋油香豐富嘅和牛,成個飯邪惡到不得了😈。
我想講,呢到嘅肉同我喺鹿兒島食嘅真係差唔多,講緊我喺鹿兒島要$1500一位😅,呢到真係出色🥰⁣ ⁣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Carnivore
黑松露和牛他他