餐廳: Morokok (家樂坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-03-21 388 瀏覽
近排見到好多網上面同埋IG都有推介呢一間新開喺家樂坊嘅餐廳,所以我同friend就決定去試一試,因為知道平時有好多人排隊,所以我哋都一早預約左去食飯。一入去已經見到餐廳裝修得好靚同埋有好多打卡位,唔知係咪因為啲顧客係女仔比較多,所以啲店員多數都係男仔。我哋幾個人叫咗六樣嘢同埋一人一杯飲品,個椰青係成個開俾你嘅我,而且椰青水都好甜好清新。首先我哋叫咗泰式小食拼盤,個小食拼盤好適合大家share黎食,啲雞翼同埋春卷都整得好好食。然後仲有蒲燒鰻魚海膽炒飯,個鰻魚好大件好抵食,而且啲炒飯都味道唔錯,不過我就覺得冇乜海膽味,除咗呢樣之外都係唔錯嘅選擇。另外我哋叫咗一碟通菜,雖然菜式普通左少少,但係都炒得幾好食蛋包泰式炒金邊伴扒大虎蝦,呢個應該係最多人推介嘅食物,個金邊粉樣已經好靚,而且我覺得味道都係唔錯嘅,所以如果大家嚟一定要點呢樣餸!柚子千島醬薄餅係我唯一一個覺得一般嘅食物,可能因為Pizza上面嘅料唔多,而且佢個係有少少凍左,所以食落去就覺得麻麻地。芒果糯米飯又係另一個必點嘅嘢食,上嗰陣仲係熱熱地,芒果好甜而且糯米飯都好好食,好岩打卡。

泰式小食拼盤

蒲燒鰻魚海膽炒飯

另外我哋叫咗一碟通菜,雖然菜式普通左少少,但係都炒得幾好食

蛋包泰式炒金邊粉伴扒大虎蝦

芒果蝶豆花糯米飯