2019-01-24
同好友過聖誕梗係要對自己好D,之前小王子已經好想食架啦,但係當時又未有得Book 位,所以就未有機會食到。其實呢個下午茶都係好爆架,但那日上去個網站度睇,有位喎,咁我地梗係訂左先啦。今次主題係瑪麗皇后,因為她對珠寶工藝特別熱衷,所以今次特別有首飾盒內藏着一條可食用珠鏈,珠鏈下是紅絲絨蛋糕,非常像真。亦都因為全個都係蛋糕底,令我地覺得非常抵... 但我地食唔囇... 好笑既係,我諗大部份人同我地都一樣,食完個3層Tea 已經飽左,問過可唔可以帶走個蛋糕卦,所以落Order 時,個待應待別提我地個蛋糕係唔可以帶走既... 今次呢個Tea 真係足滿期待,之前已經睇過好多報導同介紹,個個都講到個地方好靚,所以貴D食個Tea 都冇問題。地方真係靚,不過我只係去左鋼琴那邊,餐廳好有心,有個Concer 位俾大家影相,好多朋友食食下都出左去排隊影相,我同朋友... 都係太懶冇咩郁... 不過如果鍾意打卡既朋友應該好滿足,因為佢個廁所都靚到可以打卡。食物呢,我覺得係Okay.共有4款法式鹹點,包括仙后芝士煙肉批、法式蘿蔔絲批配辣根醬、三文魚他他三文治配魚子醬和法式香腸酥卷。中層英式鬆餅是自家製,都鬆化
食物呢,我覺得係Okay.
中層英式鬆餅是自家製,都鬆化。
上層有3款甜品,包括瑪麗皇后的香檳杯、牛奶朱古力禮物盒和紫羅蘭修女泡芙
不過可能我見到呢個價錢,對服務同食物既要求太有期望,待應上碟既時候,放斜左.. 同埋佢有個用朱古力砌既禮物盒,好明顯見到砌唔平,一夾時就散散地。同埋甜點對我地黎講,有點太甜... 不過外國人食甜品不嬲都甜D卦。加埋個超真既珍珠鏈紅絲絨蛋糕,份量同打卡相就一定係超值。