2012-06-10 67 瀏覽
多年前十分喜歡 Tiffin 的 dessert buffer, 改一形式後就無再試過, 見咁多人讚, 加上對 Grand Hyatt 的信心, 又再去食, 點知失望而回. 服務完全不是五星級酒店, 我叫左一杯凍萍果茶, 凍飲應該是糖水另上的, 但竟然是預先加入, 咁下次叫凍飲時, 我係吾係應該叫佢少甜或走甜, 茶餐廳咩! 服務員服務水準完全無五星級酒店水準, 飲品放下時不會講一句這是什麼 , 放下就放下. 我問佢要一壼熱水, 服務員攞杯熱水給我時, 話先上杯熱水轉頭再攞個壼給我, 轉頭就係無左件事囉. 雪糕櫃, 格仔餅, 蛋糕櫃只有一個廚師哥哥負責, 排隊攞雪糕時又諗定係唔係要埋蛋糕, 一次同佢講埋, 唔好行到蛋糕櫃先再叫佢攞, 因為廚師哥哥已不能分身再理你. 所甜品影相就好似幾好, 真身賣相完全唔靚, 仲要唔多好味, 得個甜字, 朱古力唔香, Cream 似奶油, 又厚又膩.

2012-06-09