2011-04-29 118 瀏覽
一向自稱“漢奸”的我,很喜歡吃日本料理,而且這間聽說是日本人經營的,一直想試了。今日便和我老公去試吓啦,點知好失望囉!一去到門口帶位的那位似上海食舖的亞姐,算吧~ 入面可能好D啦! 點知裏面D環境個 MEUN 好 DIRTY! 我坐的位置望到出餸位,褢面D員工及一個應該是廚師的人,我覺得自己去了茶餐廳啊! 一D吃日本嘢的感覺也沒有!至於D食物~ 我地叫了漢堡扒飯、吉列豬扒北海道忌廉飯及炸天婦羅蝦。漢堡扒飯(跟好淡既麵豉湯) $50幾 - 漢堡扒就OK,但D汁是“吃吉列時用來點的汁”喎, 唔知點解這褢是用來撈飯呢???? 吃完好酸~~~~ 吉列豬扒北海道忌廉飯(冇湯) $58 - 吉列豬扒都可以,忌廉汁都OK,不過D味同我平時在 日式超市買D咖哩磚/忌廉磚自己煮的一樣。* 以上兩樣D價錢都唔值!炸蝦天婦羅 $38 - 這個是最OK了。價錢與質數成正比!所以我不會推薦朋友來吃了~~~~
漢堡扒飯
今日便和我老公去試吓啦,點知好失望囉!

我覺得自己去了茶餐廳啊! 一D吃日本嘢的感覺也沒有!

唔知點解這褢是用來撈飯呢???? 吃完好酸~~~~
日式超市買D咖哩磚/忌廉磚自己煮的一樣。
* 以上兩樣D價錢都唔值!

炸蝦天婦羅 $38 - 這個是最OK了。價錢與質數成正比!

所以我不會推薦朋友來吃了~~~~

好淡麵豉湯
吉列豬扒北海道忌廉飯