2010-03-23
好耐都冇去鮨雄,好掛住佢個刺身定食,上個星期日就去啦,點知中招...一行6人,5大一小,我開車去到樓下就叫我屋企人上去先,我去泊車。點知我上到去見到佢地個個都叫左buffet食,我就覺得奇怪啦,問我老婆做咩唔食set呀? 跟手佢比個menu我睇,buffet 就$380,lunch set 就最平都$300,平時$250嘅sashimi set今日就$350。星期日貴$100! 即係侷你食buffet啦!重要以前大人叫buffet,我個仔5歲係唔洗計嘅,我老婆都以為都係一樣啦,入去嗰時佢地又冇講。但當我個仔食咗一啖我老婆比佢食嘅天婦羅嘅時候,佢地即時就走過嚟話小朋友要收半價,咁我老婆話比佢聽我個仔得5歲,以前係唔計嘅。但佢話而家改咗,咁我老婆問佢咁佢而家個仔唔食得唔得呀?佢話已經見到我個仔有食,就要比錢。頂!你唔早講!我平時叫set食嘅時候,我都會叫多個燒魚定食比我個仔嘅。但佢而家又侷你大人食buffet,lunch set 又最平$300,重要set menu得個天婦羅定食係熟之外,其它全部係生嘅。Buffet 入面最重要嘅sashimi 同sushi 小朋友又唔食得!我見到我屋企人
即係侷你食buffet啦!
重要以前大人叫buffet,我個仔5歲係唔洗計嘅,
佢話已經見到我個仔有食,就要比錢。頂!你唔早講!
我平時叫set食嘅時候,我都會叫多個燒魚定食比我個仔嘅。
我見到我屋企人叫咗buffet跟嘅5款刺身比我以前食刺身定食差好多,咁我
諗,比平時多$100都叫個刺身定食,睇下會唔會比buffet嘅好!
點知都係同buffet質數一樣嘅。比以前差好多!
以後都唔會去,由其是星期日