2016-03-01 1022 瀏覽
四個女仔去shopping,出發前想搵個地方坐低飲杯嘢食件cake叉足電先,上網search發現太子街角有呢間特色小店,於是就入去relax下~睇完menu後,大家決定一人一杯玫瑰鮮奶咖啡,再叫四款唔同嘅cake開心share!首先歎返杯玫瑰鮮奶咖啡,聽落已覺得係一個好浪漫嘅組合,喺甘醇嘅鮮奶咖啡入面散發出一陣玫瑰花香,入口甜甜的,成個心都sweet晒。綠茶有美白同抗氧等益處,啱晒我地呢班咁貪靚嘅女仔,所以叫左個綠茶白朱古力慕絲蛋糕,聞落有濃郁茶香,而白朱古力就香甜軟滑,慕絲蛋糕鬆軟綿密,口感細膩,令人一試愛上。有朋友大愛檸檬嘅清新香氣,所以我地就叫左檸檬慕絲蛋糕同檸檬撻,前者入口芳香幼滑,細味真係好fresh,後者檸檬味比較濃郁,淡黃檸檬餡加上微焦蛋白霜,可以話係酸甜夢幻組合。仲有冧酒朱古力蛋糕,柔滑香濃中帶甘味,冧酒迷不容錯過,最重要係呢度嘅甜品賣相精緻,最適合相機食先upload上網放閃~~
玫瑰鮮奶咖啡
綠茶白朱古力慕絲蛋糕