2022-10-18 22 瀏覽
依間居酒屋裝修好有feel,磚牆design,一入門口就係bar枱位,可以一邊睇住師傅整串燒 一邊傾吓計,幾chill!師傅同侍應服務一流,對客人都好有禮貌同好細心!一坐低就幫我地加水同準備幾款調味鹽。我同朋友叫左2個set,雛菊&寒梅。依度嘅串燒好高質,師傅調味唔會太重,而且燒到剛剛好,燒完即刻上碟端到你面前,仲係熱辣辣,正!雛菊* 銀杏* 汁燒茄子* 汁燒雞肉大葱串* 雞腎* 雞骨豬肉腸* 紫蘇葉魷魚卷* 香葱牛燒* 燒飯團寒梅* 粟米牛油燒* 汁燒豆腐* 汁燒雞肉大葱串* 阿波美雞翼* 豬肉蘆筍卷* 燒白鱔* 法國鵝肝 * 燒飯團重點推介汁燒雞肉大葱串: 雞肉燒完仲係好嫩滑,最正係大葱咬落爽脆多汁!銀杏: 第一次食燒銀杏,平時多數都係糖水整到好甜,燒銀杏冇額外加調味料,燒完係煙煙韌韌,食倒銀杏原本嘅香味,幾特別!汁燒豆腐: 表皮燒到脆卜卜,而入面仲係好鬆軟,師傅只係加左小小醬汁同木魚絲已經好好味!阿波雞翼: 雞翼燒得比較乾身,皮薄薄地咬落脆脆地,肉質比較有咬口越食越香口!燒白鱔: 白鱔勁厚肉,魚皮燒到好脆,但魚肉就保持倒嫩滑juicy,食倒魚嘅油脂香味,而且調味啱啱好,唔會太重手

雛菊

* 燒白鱔
* 法國鵝肝
* 燒飯團

重點推介

燒白鱔: 白鱔勁厚肉,魚皮燒到好脆,但魚肉就保持倒嫩滑juicy,食倒魚嘅油脂香味,而且調味啱啱好,唔會太重手!

豬肉蘆筍卷: 薄薄一層豬肉包住大大條蘆筍,外層豬肉燒到有小小燶燶地,而入面嘅蘆筍仲係好多汁,咬落有豬肉嘅油脂香味又有蘆筍清新嘅味道!

香葱牛燒
汁燒雞肉大葱串