2018-02-26 32 瀏覽
天氣稍為轉凍 就好想吃碗熱騰騰拉麵 於是決定過太子試下呢間開左一段時間既魂拉麵🍜在店外已感受到濃濃的日本感覺 一進店內就仿如置身於日本的拉麵店🇯🇵裝修富日本風味午市拉麵選擇主要有三款,吃拉麵我喜歡吃原味湯底,於是叫左個魂拉麵🍜同行友人叫左鰹魚豚骨清湯拉麵,自選配料加左帆立貝,叉燒,蟹柳,油揚等等。另外叫左小食: 八爪魚波波,豚肉煎餃子,同埋枝豆枝豆有一大碗,份量比普通日本餐廳多得很,$12有如此多真係好抵食!豚肉煎餃子大大粒,外脆內軟八爪魚波波即是八爪魚丸,味道有點兒像墨魚丸,配酸辣醬好吃魂拉麵🍜即是豚骨濃湯,叉燒,同糖心蛋🥚先喝一口湯底,是濃濃豬骨熬出來的味道,麵質選了硬身,麵條有嚼勁,能掛起湯底盡嘗湯的味道鰹魚豚骨清湯拉麵🍜果然是名符其實的鰹魚豚骨清湯,鰹魚湯味道沒有豚骨湯底那般濃厚,淡淡的鰹魚湯味散發出來,別有一番風味這間拉麵店的店員有禮貌,積極幫我地加水,又會貼心地教我地點用平板電腦點餐,服務很好,推薦

豚肉煎餃子大大粒,外脆內軟
八爪魚波波即是八爪魚丸,味道有點兒像墨魚丸,配酸辣醬好吃

魂拉麵

鰹魚豚骨清湯拉麵