2022-12-31
好耐冇出去打卡喇,朋友介紹我哋呢間餐廳,佢話餐廳係新開,叫我哋嚟試一試佢。我哋一行到到餐廳門面,就覺得幾新淨光猛,餐廳嘅招牌係白底黑字,都幾精神下。另外餐廳都有張餐牌放大放喺出面,可以揀啱心水餐之後先至入去,唔使入到去又出返嚟撳尷尬👍因為本來都係為左試呢間餐廳,所以我哋就直接入咗去啦。我哋去嘅時間係中午,所以就叫咗佢哋嘅兩個午餐。 上到嚟餐廳就送咗兩個南瓜湯先,南瓜湯係直接用咗南瓜蓉打碎,而且食到厚厚嘅忌廉味,食落酸酸甜甜幾開胃。我哋第一個午餐係龍利柳配白飯,有跟到個白汁。魚柳炸得香脆,但係又唔會太乾身,另外應該係有預先調味,所以就算唔點汁都夠味,但係當然要試一試佢個汁。 白汁配上魚柳又有再在將食物在昇華,唔經唔覺成個飯就食曬👍第二個午餐係西冷牛扒配露絲瑪莉汁,另外有跟到一個白飯。 相比肉眼我更加鍾意食西冷,因為西冷更能夠帶出牛肉嘅香味,呢度嘅西冷牛扒都煎得幾好,食得到幾香濃嘅牛味除此之外,呢度嘅奶茶都唔錯
除此之外,呢度嘅奶茶都唔錯