2017-09-04 265 瀏覽
昨晚同朋友睇完戲跟住就去搵嘢食,我呢就好肚餓喎,我朋友覺得好飽,最後我朋友都有陪我去食飯,咁我哋行經呢間太和殿,向店員講出我哋嘅心意,店員呢就好細心為我哋介紹左呢兩個菜,第一個係松子海皇炒蛋白飯,當佢送上檯的時候,已經聞到海鮮陣陣嘅香味,松子仁炒得很酥脆,有多種海鮮,全隻嘅爽甜大蝦啦,大大粒嘅元貝,金黃嘅蟹子,還有師傅巧手地佢將啲蛋白炒得滑溜無比,配合埋啲新鮮嘅海鮮,簡直係絕配,店員都貼心地照顧每位人客,挑選咗一個雜菌鮮竹煮勝瓜,這個菜色最啱我朋友胃口,有鮮亂腐竹,多種嘅雜菌,鮮菇加上幼嫩清甜嘅絲瓜,仲有系師傅嘅手藝,配合得天衣無縫,連我朋友當初唔係幾肚餓,最後全碟清曬,美人照鏡,最開心就係當初我哋係不同胃口進嚟,最後兩人非常滿意離開。