2018-12-04 47 瀏覽
間店係AEON food court 入面,下午時段冇咁多人,不用等位,坐吧枱位仲可以望到師傅煮拉麵。我點了辛辣豚骨拉麵,湯底味道十分濃郁,拉麵也十分可口。湯底不算太辣,如果食到辛辣麪既就一定冇問題,值得一試。中間紅紅的一點係豆瓣醬,配合叉燒一齊食好有層次感。叉燒脂肪同肉質比例half & half,肉質鮮嫩,肥美多汁,脂肪入口即溶,香滑無比!叉燒份量普通有2塊,「特」就有3塊,以一個普通女仔嘅食量嚟講普通都夠飽😂 朋友點了黑蒜油豚骨拉麵,湯底好濃郁。無加辣的關係,更能夠飲到濃烈既豬骨味🐷正‼️ 黑蒜油的份量多而且好香,咸度適中並唔會死咸,而且由於湯底質地更濃稠,令啲湯更加能掛係麵上面。