當晚叫了以下甜品:芒果小丸子 $30幾蚊 貴!友人表示- 一般,碗大但份量少楊枝甘露 $30幾蚊 貴!友人表示 - 普通楊枝甘露,同樣都是碗大但份量少鮮雜果窩夫 $50幾蚊 正常價!小朋友表示滿意 - 上檯時香味撲鼻,口感都能做到軟硬適中,1開4件,份量及窩夫厚度合格。Balley’s朱古力心太軟 $50幾貴 正常價!小朋友及本人表示合格有改善空間 - 沒有Balley’s 味,心太軟沒有太爆炸性的流心,朱古力味都強烈,不是太甜!環境/裝修 80分 - 非常日式 ,頭10分鐘 ,真的以為是哪間日式連鎖店的分店!當服務員拿了一本極度土炮的menu 就知道只是一間偽日系甜品。服務 30分 - 當發現匙有一個位置爛了想要求更換一隻,店內較中年的女侍應看了又看極不原意地回了一句 ’爛左咋喎!’我及時來不了反應。如果爛左都唔可以換咁咩情況可以換呢?總結:中式甜品方面價錢確實是貴的!假如你花了這麼多心機打造一間如此日系的日系甜品店,唔該做戲做全套服務水平方面提高少少。日本咁受香港人熱捧唔係得個殻確實內涵先係總點!你間鋪係日系到不能,但只可以講真係得個殻!
當晚叫了以下甜品

芒果小丸子 $30幾蚊 貴!
友人表示- 一般,碗大但份量少

楊枝甘露 $30幾蚊 貴!
友人表示 - 普通楊枝甘露,同樣都是碗大但份量少

鮮雜果窩夫 $50幾蚊 正常價!

Balley’s朱古力心太軟 $50幾貴 正常價!