2025-06-29 119 瀏覽
[✨天水圍食遇上海料理🍜]#食遇上海料理 #天水圍🔸上海排骨菜飯 (糖醋汁) $49糖醋汁排骨即叫即炸,大大塊開胃又好食,配搭菜飯夠健康👍🔸香酥雞翼粗炒 $63雞翼即炸外皮酥脆,肉質嫩滑;菜心好清爽,份量都好足,正!🔸上海鮮肉鍋貼 $30/4隻鍋貼好足料,咬落去充滿肉汁,最重要嘅係唔會滴哂油咁,油膩感唔重,正💯🥰🔸麻辣海蜇 $29/細海蜇口感爽脆,搭配麻辣調味料,好開胃!🔸上湯小棠菜 $25新鮮爽口,熱辣辣嘅上湯令人感覺好健康😋————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結主打街坊生意嘅平民小店,比起大集團餐廳食物多左一種家的感覺,份量同價錢都好合理,區內人嚟講係一間唔錯嘅日常食堂😊💞📍食遇上海料理 (天水圍)🏠天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A93號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #天水圍 #天水圍美
[✨天水圍食遇上海料理🍜]

#食遇上海料理 #天水圍

🔸上海排骨菜飯 (糖醋汁) $49
糖醋汁排骨即叫即炸,大大塊開胃又好食,配搭菜飯夠健康👍

🔸香酥雞翼粗炒 $63
雞翼即炸外皮酥脆,肉質嫩滑;菜心好清爽,份量都好足,正!

🔸上海鮮肉鍋貼 $30/4隻

🔸麻辣海蜇 $29/細
海蜇口感爽脆,搭配麻辣調味料,好開胃!

🔸上湯小棠菜 $25
新鮮爽口,熱辣辣嘅上湯令人感覺好健康😋

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍食遇上海料理 (天水圍)
🏠天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A93號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #天水圍 #天水圍美食 #天水圍好去處 #天水圍新北江 #新北江 #新北江商場 #食遇上海料理