其實已經想食蒸海鮮好耐😳終於都比我恨到啦😂🤣😂🤣餐廳主打簡單又鮮美的蒸氣火鍋用蒸氣方法保留食物的原汁原味🤤象拔蚌刺身拼盤🍣前菜有刺身,友人話象拔蚌既爽口但份量唔馬虎,帆立貝,北寄貝,三文魚,希靈魚,全部都好新鮮,味道鮮甜 ℙ𝔸ℝℂ𝕆發板餐 第1️⃣層:𝟙隻龍蝦🦞將龍蝦開邊,龍蝦肉夠厚身食落啖啖肉😋,上面舖滿蒜蓉,口感更滋味第2️⃣層:𝟚隻瀨尿蝦瀨尿蝦好大隻🤩,一開始蒸果時仲好生猛郁黎郁去😂 第3️⃣層:貝殼三寶有𝟚隻青口,𝟠粒螺,𝟚隻生蠔🦪 第4️⃣層:𝟜隻蝦🦐,𝟚隻元貝,𝟚隻鮑魚,馬友魚元貝用蒜蓉粉絲蒸 ,鮑魚同蝦爽口彈牙👍🏻第5️⃣層:農家四寶配主食時蔬分別有南瓜🎃,節瓜🍆,薯仔🥔,芋頭,粟米🌽,主食係蟲草花蒸雞烏冬底,烏冬吸晒蟲草花及雞的精華好入味 😋烏冬簡直係精粹,好好味🤤最後甜品係黑糖紅豆和菓子🍡,食落煙煙韌韌唔會好甜,完美總結😋 店員服務好好👍🏻,全程幫手計時蒸海鮮時間 🕑,可以食殘廢餐🤭
其實已經想食蒸海鮮好耐😳
終於都比我恨到啦😂🤣😂🤣
餐廳主打簡單又鮮美的蒸氣火鍋
用蒸氣方法保留食物的原汁原味🤤

象拔蚌刺身拼盤🍣

ℙ𝔸ℝℂ𝕆發板餐

第1️⃣層:𝟙隻龍蝦🦞

第2️⃣層:𝟚隻瀨尿蝦
瀨尿蝦好大隻🤩,一開始蒸果時仲好生猛郁黎郁去😂

第3️⃣層:貝殼三寶有𝟚隻青口,𝟠粒螺,𝟚隻生蠔🦪

第4️⃣層:𝟜隻蝦🦐,𝟚隻元貝,𝟚隻鮑魚,馬友魚
元貝用蒜蓉粉絲蒸 ,鮑魚同蝦爽口彈牙👍🏻

第5️⃣層:農家四寶配主食

2022-11-28