2019-10-10 4473 瀏覽
我喺舗諗咗一陣同老闆娘講想要4件拿破崙,我見老闆娘攞左一個盒,因為其中一件要分開,我即刻話要分開放,老闆娘好冇禮貌話”你講呀,你講就得啦,我點知你諗咩” (語氣好差),我怕浪費紙盒,再同老闆娘講,用紙袋裝起一件就可以,老闆娘又講”你講啦,點知你想點,講咪得,講野咁驚青”, 我俾錢出左門囗,我重聽到佢話緊我。呢間店開咗好多年,聽聞以前客人要排長龍買,今日見到只有一個客人落單,我朋友話見雪櫃重有好多件餅,所以我覺得風光不再 ,而且拿破崙要新鮮先夠脆好食,去貨慢,放得耐就吾好食。街出面更好食的拿破崙多的是,再加上老闆娘咁差態度,我食完件餅味道係不差,但不算好食,$38 一件又要受氣,不值得,對上一次幫襯巳是兩年幾前,今次經過想起就去買件食吓,換來俾人駡。我好少喺OpenRice 寫comment ,係老闆娘激發我寫呢篇文,經過今日我同自己講不會再去幫襯呢間舖。老闆娘態度咁差,重可以生存咁多年未執,呢様真係值得一讚。

2019-10-10
外賣自取