2024-05-09 5 瀏覽
亨環•天后嘅這間Omakase餐廳,午餐套餐價格好合理,最平$388起,我今日選咗個$628嘅蟬時雨套餐,超值!😍茶碗蒸🍣 先講吓刺身,有四款:- 有新鮮嘅北寄貝,啖啖肉,香甜滑口。- 日本九州嘅華漣蠔,Creamy得嚟又帶點酸汁嘅酸味,季節限定,食到真係好幸運。- 西澳龍蝦刺身,爽脆嘅肉質,搭配鮮甜嘅蝦頭膏同三文魚子,簡直是視覺同味覺嘅雙重享受。- 深海池魚薄切,加咗酸汁啫喱,酸酸甜甜,開胃!😍和食🍣 壽司時間!- 新鮮嘅劍魚腩,肉質緊實又多汁。- 火炙銀鱈魚,外焦裡嫩,魚油香四溢,簡直係口中嘅幸福。- 拖羅,脂肪豐富,溶喺口中,味道唔需要多形容!- 赤貝壽司,加咗柚子汁,鮮甜得來又唔覆蓋赤貝嘅原味。- 鮫鰈魚壽司,即係右口魚,底下係刺身,上面加火炙魚邊同魚肝醬,味道層次豐富。- 九繪魚壽司,新鮮柚子皮增加咗清新感,肉質彈牙。🍣 海膽部分,係俄羅斯嘅馬糞海膽,超級鮮甜,可以自己包紫菜食,趣味十足。🍣 蔥拖羅手卷,加入咗天婦羅碎🍮 最後有麵豉湯,甜品就係布甸蛋同埋柚子雪葩,完美收尾,令人滿足嗰種。真係一個滿足嘅午餐,每一樣都做得好精緻,值得再嚟!

😍茶碗蒸

🍣 先講吓刺身,有四款:
- 有新鮮嘅北寄貝,啖啖肉,香甜滑口。

- 深海池魚薄切,加咗酸汁啫喱,酸酸甜甜,開胃!

😍和食

🍣 壽司時間!
- 新鮮嘅劍魚腩,肉質緊實又多汁。
- 火炙銀鱈魚,外焦裡嫩,魚油香四溢,簡直係口中嘅幸福。
- 拖羅,脂肪豐富,溶喺口中,味道唔需要多形容!
- 赤貝壽司,加咗柚子汁,鮮甜得來又唔覆蓋赤貝嘅原味。
- 九繪魚壽司,新鮮柚子皮增加咗清新感,肉質彈牙。

🍣 蔥拖羅手卷,加入咗天婦羅碎

真係一個滿足嘅午餐,每一樣都做得好精緻,值得再嚟!