2024-03-15 121 瀏覽
好耐冇食蛇羹,今日又凍又濕,最好就去食蛇羹補一補暖下個胃先,附近就有蛇王良,間唔中食下都幾好。今日就揀左兩個餐,一個蛇🐍羹加羊肉🐐,一個蛇🐍羹加咖哩薯🥔雞翼🐔。我地早到冇乜人,可以坐係度左望右望👀打下卡,研究下環境,呢度幾10年不變,變嘅只有價錢,我地從幾10蚊一餐,食到而家過百蚊一個套餐,味道不變,情懷依舊。枱面擺左檸檬葉薄脆胡椒粉,食蛇🐍羹不可少的配料。兩碗細蛇羹首先上台,滿滿一碗非常充實,香味陣陣誘人,加啲檸檬草,加啲胡椒粉,就開始慢慢享受。小小一碗🐍蛇羹載滿廚師的成擔心機,蛇🐍肉雞🐔肉木耳絲,調配融和,味道鮮美,食到舔舔利。😋😋兩個套餐接住上台,一碟羊腩,一碟咖哩薯仔雞翼,配白飯🍚。送菜份量稍小,味道不錯,少少不足是不熱,天寒地凍,送菜不熱確是失策,打了個大折扣,希望下有所改善。💪💪

枱面擺左檸檬葉薄脆胡椒粉,食蛇🐍羹不可少的配料。

兩碗細蛇羹首先上台,

小小一碗🐍蛇羹載滿廚師的成擔心機,蛇🐍肉雞🐔肉木耳絲,