2015-12-07 4650 瀏覽
香港既日式火鍋有好多,但好食既就唔多! 見呢間牛氣價錢有返咁上下,質素應該不錯,所以約埋成班朋友上黎試一試!正所謂一係唔食,一食就要食最好既! 所以一坐低我地就決定左叫最貴果個set,貪佢咩都有得食丫嘛! 望住個menu已經流哂口水,好期待擺上枱既牛牛^^襯啲牛未黎,就出去拎住啲菜同其他食得既野食住先啦! 拎夥食既位置係鋪頭既中間,方便周圍既人出去拎野,值得讚一讚既!菜類選擇好多,基本上係出面放題有既菜佢都有咁滯,而且望落好新鮮,唔係瘀哂黑哂咁。就算連麵都有成4,5款選擇,岩哂腌腌尖尖既朋友仔!登登登登! 主角終於登場啦! 嘩真係好吸引,牛肉既脂肪分佈好合理,一睇就知會入口即融,呢度分別有4隻牛,上面兩隻就係澳洲既,下面兩隻就係美國既。我個人黎講就中意食澳洲牛多啲,特別係第一款極上和牛,細細塊,擺落去唔洗十秒就可以拎返上黎食得啦! 味道黎講牢味唔算好重,但就好滑,雖然雪花比較多,但口感好好唔會食完覺得好肥。相反,嚴選和牛就比較瘦一啲,但相對地肉味較濃,大家中意邊款多啲就任君選擇啦!揀呢個set仲有一個主要原因就係因為有海鮮食啊! 你睇下隻帶子幾肥美>.<食完罪惡感好重,
食完罪惡感好重,但真係好好味,仲有生蠔都有返咁上下size,食落又唔腥喎,幾唔錯! 仲有三交魚同三交魚腩刺身又係大fit,無諗過放題都有靚刺身食!
最後梗係要食埋甜品先算係完美既一餐啦! 佢個yogurt好好味,酸酸地食飽開胃也不錯。另外仲有綠茶味既雪糕,女仔大愛,仲可以配甜筒添! 除左雪糕,仲有部棉花糖機俾大家自己整棉花糖,玩下都幾好丫! 側邊仲有牛奶布丁,焦糖燉蛋同芒果黑糯米,真係一次過滿足你好多個願望啊!!!
P.S 值得一提既係呢間鋪頭既staff service都幾好,價錢同服務及食物質素成正比,值得再試!

2015-11-19
5 分鐘 (堂食)