餐廳: 意壽司-心意之日本料理
資訊:

因為疫情關係,寶寶唔俾我食生野,我已經好耐冇食過日本野喇🥺今晚唔理咁多,一定要食返餐先❗️因為今晚寶寶差唔多搞到八點先有得放工,所以最後都係揀返喺附近食❣️最後就揀咗呢一間要排隊食嘅日式料理🤓咁嘅時勢仲要排隊,都唔會差得去邊😏等入坐期間,喺門口睇左一陣餐牌~除咗好抵食嘅晚市定食、二人餐、四人餐之外,連單點都好多選擇❣️刺身、壽司、卷物、手卷、沙律、炸物、串燒/燒物、鐵板、炒飯、鍋物、拉麵/烏冬,仲有各種各樣嘅小食❗️應有盡有,總有幾款啱你心水,可以滿足晒全家人嘅胃口😎 啲嘢食唔單止平,仲係全年365日都係免加一嫁❗️❗️❗️咁啱坐喺我哋附近果幾台都明顯係街坊客😲見佢哋食得好溫馨好幸福呀☺️☺️.仲有外賣set🤩和風日本溫室蕃茄 $32大大個新鮮蕃茄配以切得好細嘅洋蔥粒➕清爽柚子沙律❗️入口酸酸地,咬落冰涼爽口,非常之適合做前菜❣️.帶子蟹膏刺身 $65今年都好多日式餐廳都鍾意將帶子同埋蟹膏放埋一齊🙈 變咗一款新食法咁~帶子新鮮清甜😍 蟹膏嘅味道唔會太過濃烈而蓋過帶子嘅甜味,兩者平衡得好好👍🏻仲加咗啲蟹子增強口感,有幾有heart喎🤓.聽到店員介紹,話呢個係佢哋嘅皇牌,即刻諗都唔諗就點嚟試吓➡️鵝肝和牛粒石頭飯
因為疫情關係,寶寶唔俾我食生野,我已經好耐冇食過日本野喇🥺
今晚唔理咁多,一定要食返餐先❗️
最後就揀咗呢一間要排隊食嘅日式料理🤓
咁嘅時勢仲要排隊,都唔會差得去邊😏

等入坐期間,喺門口睇左一陣餐牌~
刺身壽司、卷物、手卷、沙律、炸物、串燒/燒物、鐵板、炒飯、鍋物、拉麵/烏冬,仲有各種各樣嘅小食❗️應有盡有,總有幾款啱你心水,可以滿足晒全家人嘅胃口😎

啲嘢食唔單止平,仲係全年365日都係免加一嫁❗️❗️❗️
咁啱坐喺我哋附近果幾台都明顯係街坊客😲
見佢哋食得好溫馨好幸福呀☺️☺️
仲有外賣set🤩

和風日本溫室蕃茄 $32

大大個新鮮蕃茄配以切得好細嘅洋蔥粒➕清爽柚子沙律❗️
入口酸酸地,咬落冰涼爽口,非常之適合做前菜❣️
帶子蟹膏刺身 $65

帶子新鮮清甜😍
蟹膏嘅味道唔會太過濃烈而蓋過帶子嘅甜味,兩者平衡得好好👍🏻
仲加咗啲蟹子增強口感,有幾有heart喎🤓
鵝肝和牛粒石頭飯$72

好大份呀❗️❗️❗️
目測已經見到好多牛粒😍
一大片鵝肝放咗喺最頂💕
撈石頭飯嘅期間,發現原來係鵝肝炒飯底😱
一路都已經覺得好香鵝肝味,食落更加不得了😋😋
最厲害嘅係石鍋嘅熱度控制得好好👍🏻
唔會黏底黏到成塊飯焦癡咗喺底/側邊硬都食唔到❣️
香軟嘅鵝肝飯夾雜住幾粒脆脆地嘅米飯,真係色香味俱全呀🥰
不愧為呢度嘅皇牌😎

唐揚單骨雞翼(8件)$35

平時連炸嘢都唔係好食嘅寶寶都竟然話好味😳
新鮮即炸,非常香口❣️炸皮亦好薄👍🏻
雞翼有醃制過,所以食落唔會淡茂茂❗️
碟邊仲有啲芝士醬可以蘸添☺️
附近街坊可以長期以平民價錢食到咁高質素嘅食物,真係好幸福呀❣️
2020-03-11
  • 鵝肝和牛粒石頭飯