Cambo ขุนทอง (The ONE)

2017-01-12 418 瀏覽
啫喱太好鍾意食泰國菜😍,今日啫喱先生就訂左位帶我去左食一間泰越輕食連鎖店----Cambo ขุนทอง 。地點超方便,,係尖沙咀The One上到四樓電梯口就見到有一行人係度排緊隊,好在有訂位,等左幾分鐘就有位坐了。餐單有好多野都好想食,一心想試海南雞...但係我七點半去到竟然賣晒!係賣晒!😱😱😱有冇攪錯呀,佢賣行廣告咁大熱既海南雞竟然係晚餐時段就賣晒!!勁失落.....於是唯有叫左:活蝦刺身 $95有7隻(啫喱先生唔食生野既,所以每一次都係啫喱太我一人獨享!)--- 呢一見到佢上枱已經好開心!個生蝦好新鮮,蝦肉晶瑩剔透....配上巨量既辣椒,蒜粒, 酸辣醬。好辣又係好惹味!不過真係堅辣...好在佢個底仲有椰菜絲比你中和番個辣味。生菜豬肉包 $62 ---呢個我覺得麻麻,豬肉有點嚡...味道都冇乜特別,得香料味,我唔會再嗌串燒牛豬(半打) $85 ---- 嘩!呢個真係好味!!首先佢唔嚡,唔會難咬,外表燒得岩岩好, 唔會太燶。就咁睇都已經見到肥瘦分明,每部份都有少少肥肉係度,最好味就係呢d !!!而且牛同豬都一樣好Juice!!我覺得唔駛點沙嗲醬都好好味!泰式豬頸肉濕炒河$68 ---

於是唯有叫左:

活蝦刺身
龍眼冰
串燒牛豬(半打)
泰式豬頸肉濕炒河$68 --- 豬頸肉好好味,而且河份都好入味, 份量都足夠兩個人Share
泰式豬頸肉濕炒河
冬蔭功湯$78 --- 個湯夠三個人飲,而湯入邊有兩隻分開左既大頭蝦,即係有四個半邊蝦,蝦肉都好新鮮~配上少許蘑菇粒,冬陰功味好濃烈,湯底好濃,有點辣!而上菜時會比埋個火爐仔你幫你暖住佢,所以唔駛怕個湯會凍左唔好飲,我地食晒d餸再飲仲好溫暖好好飲!
冬蔭功湯
龍眼冰$28 --- 入邊有3-4粒龍眼,佢唔會太甜,不過就係好大路既飲品,冇咩特別囉。
龍眼冰
有下次!真係有下次!下次我要試食海南雞!

大家記得訂位,訂左位就唔駛係出邊唔知等幾耐..

可以既話真係要求坐入邊,我諗入邊環境會好好多!

不過服務真係麻麻地,唔知係咪因為我地坐出邊,成日叫極都冇人黎!
2017-01-11
紀念日
活蝦刺身
串燒牛豬(半打)
泰式豬頸肉濕炒河
冬蔭功湯