Cambo ขุนทอง (The ONE)

美容院終於開返,我個生日禮遇喺過咗大半年後終於可以享用到!喺The ONE做機就順便喺嗰度食埋晏。由於想食泰國菜🇹🇭,所以第一時間就諗起「Cambo」。餐廳午市時段超旺場,要等位先入得,不過店員做嘢好爽手,所以好快就有位。期間客人源源不絕,有效率嘅上菜速度令佢哋能夠翻多兩枱👍。九款午餐有齊飯麵粉等選擇🥢,一份午餐索價由$62至$85不等,包基本凍熱飲,喺尖沙咀大商場嚟講真係唔算貴㗎喇!我哋要咗兩個午餐再加小食,放假食到非常飽飽好滿足😁,唯獨係枱面有少少迫,但店員上菜都好幫手執位,唔係遞比個客等佢自己就位搞掂。泰式青咖哩牛腩鍋($69),🐮牛腩煲好有誠意,因為上菜時係連鍋上,下底有個火㷫住🔥,咁就成程可以食住熱辣辣嘅咖哩!如果咖哩汁唔熱,味道再好都扣哂分。🥘青咖哩辣味明顯,但都係接受範圍,而且口味正宗,入面放有大量茄子同豆角。牛腩同牛筋量唔多,但勝在大大件搭救。牛腩鍋會配送一碗白飯同冬瓜湯🍚。泰式鴨肉湯粉($62),🍜湯粉個樣似足船河,但又應該唔係。一嚟餐牌無寫,二嚟湯底個味唔似。湯底幾特別,完全無藥材或好濃嘅香料味,反而甜味比較突出。麵底指定咗係河粉,正正常常都啱夾。餸料有連皮鴨肉同鴨
泰式鴨肉湯粉
泰式鴨肉湯粉
泰式鴨肉湯粉($62),🍜湯粉個樣似足船河,但又應該唔係。一嚟餐牌無寫,二嚟湯底個味唔似。湯底幾特別,完全無藥材或好濃嘅香料味,反而甜味比較突出。麵底指定咗係河粉,正正常常都啱夾。餸料有連皮鴨肉同鴨血(估計係,因為我唔食),🦆鴨肉幾大片亦無骨,幾入味,但朋友就嫌有少少羶味。
泰式去骨海南雞
泰式去骨海南雞($78/四份一隻),本身想嗌海南雞飯🐔,但由於實在太多嘢想食,所以就變咗單點佢。海南雞有得揀份量,由於我哋當佢係小食,嗌最細份就好了。海南雞味道唔錯,肉質超嫩滑,去骨後都仲算幾厚肉。墊底有少量椰菜同青瓜,食埋唔做大嘥鬼👻。
香茅烤豬頸肉
香茅烤豬頸肉($76),泰式燒烤有相當多選擇,如果有拼盤揀就好了。🐷豬頸肉份量正常,大約有八至十片,本身無太多肥膏位,唔會太油膩。但我略嫌豬頸肉火喉爭少少,邊邊位唔夠脆口。
飲品方面,我哋都加$8轉咗特飲,分別係青檸梳打🍋同椰汁三色冰🥥,價錢合理。
總括嚟講,如果喺尖沙咀想食泰菜,Cambo係一個幾好嘅選擇😜,午餐抵食,晚市就可以食到更多菜式,有湯又有海鮮。不過座位有限,想食就最好訂定枱喇!
2021-02-24
泰式去骨海南雞
2021-02-27 158 瀏覽
💬 同朋友約咗過嚟尖沙咀呢度食飯, 佢提議過嚟呢間泰式餐廳試下~ 話行親過嚟都見到有唔少客人, 質數應該有番咁上下~ 睇睇餐牌, 原來仲有午市套餐添, 價錢幾抵, 配埋冬瓜湯, 餐飲‼️▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69) 佢寫係泰式炒貴刁, 其實個粉質都似係平時泰式炒金邊粉~ 分量大, 要嘅配料都齊曬~ 唔辣嘅, 個汁就偏甜少少, 都係正常嘅做法~ 整體味道算係唔錯, 我哋好快就食完咗個粉🤭▶️ 猪手猪脾 (配白飯, lunch set HK$72)豬手用咗個細砂煲上, 裏面仲有味菜, 半隻鹵水蛋, 啱曬送白飯🍚 豬肉夠淋👍🏼▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以轉特色飲品)▶️ 凍檸檬茶 (跟午餐唔使加錢)▶️ 餐湯冬瓜湯, 清甜味, 唔鹹, 感覺上無加味精👍🏼▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)水準唔錯, 夠惹味, 通菜新鮮翠綠~ 食泰菜真係次次都會叫炒通菜🤤▶️ 散叫 • 活蝦刺身 (HK$99)生蝦彈牙, 調味亦做得好好, 我同朋友一致都覺得好食, 推介👍🏼🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69)
Pad Thai
▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以轉特色飲品)
▶️ 凍檸檬茶 (跟午餐唔使加錢)
▶️ 餐湯冬瓜湯, 清甜味, 唔鹹, 感覺上無加味精👍🏼
▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)
泰式炒通菜
▶️ 散叫 • 活蝦刺身 (HK$99)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-02-23
  • 泰式生蝦
好耐無食泰國菜,想食d抵食而質素又有保證既,不如就黎The ONE既泰越Fusion Cambo啦,上次黎過好正啊!Cambo Set 午餐照舊抵食,好似同上次黎一樣。價位由$62到$85不等,另收加一,配檸檬茶,奶茶,咖啡。款式選擇唔少,有飯有河粉有湯粉,咖喱串燒海南雞等等。凍咖啡另加$5,特飲另加$8。飲品選擇可不少。我地每人叫左一份午餐,再加兩份泰式燒烤分享。串燒雞牛豬半打 $89上次食左Cambo Set既串燒,包三串雞牛豬,泰式炒飯同野飲賣$69,但係主餐牌半打只賣$89,今次決定轉戰主餐牌。六大串串燒,啖啖肉同熱辣辣。雞肉去左皮,豬肉皮脆肉香,牛肉大大舊。三款肉都有炭火香同蜜糖味,沾d甜甜地既沙嗲醬仲正。沙嗲醬食唔哂,仲可以同下底既梛菜絲同食。香茅烤豬頸肉 $76我地兩個食肉獸仲想食多d肉,所以叫多份泰式燒烤既香茅烤豬頸肉。有九塊豬頸肉,全部都係燶邊,外脆內嫩。外皮黑椒味好重,入面食落唔覺肥,沾甜酸醬食好味。下面墊底既梛菜絲都好新鮮,位量亦多,仲有蘿蔔絲同青瓜兩塊。泰式豬頸肉濕炒河連餐湯 $69+10%第一次試呢個Cambo Set,份量幾多。豬頸肉有六塊仔左右,超淋,食落

飲品選擇可不少。

我地每人叫左一份午餐,再加兩份泰式燒烤分享。

串燒雞牛豬半打 $89

香茅烤豬頸肉 $76

泰式豬頸肉濕炒河連餐湯 $69+10%
泰式豬頸肉濕炒河 連餐湯

第一次試呢個Cambo Set,份量幾多。豬頸肉有六塊仔左右,超淋,食落唔肥。蔬菜糧足,有芥蘭,菜心,椰菜,草菇,黃豆,紅蘿蔔,非常健康。河粉炒得算係咁,都唔算油。炒河汁唔油又唔咸。總括黎講,幾唔錯。

泰式炒貴刁連餐湯 $69+10%

呢個都係Cambo Set之一。上次食過實在太正,唔可以唔encore。炒貴刁份量大大碟,貴刁粉好幼身又滑,配料有三隻蝦,好多韭菜,芽菜,蛋絲,櫻花蝦仔,仲有花生碎同青檸放碟邊任你自己加。重點係個醬超好味,甜得黎又唔過份,撈埋d粉食濕濕地酸酸甜甜咁,好好味!味道好再加埋唔同材料帶黎嘅唔同口感,好味!
餐湯

餐湯係簡單既冬瓜清湯,清清地,有一舊冬瓜同好香既新鮮香莤,飲落幾健康,飲完好暖胃。
梛汁綠豆冰 & 梛汁紅豆冰

梛汁綠豆冰 +$8+10% 梛汁紅豆冰 +$8+10%

次次都會叫椰汁紅豆冰同梛汁綠豆冰,因為跟餐只需加$8,超抵,飲完好似食完糖水。我個杯椰汁紅豆冰梛奶香滑唔膩不過甜,底下紅豆粒粒分明,好解渴。

今次有得坐窗口位,有陽光曬住冬日暖笠笠。整體而言,座位舒適,餐廳光猛,服務正常,位置就腳,特別係食物抵食,實有下次。
2021-02-02
梛汁綠豆冰 & 梛汁紅豆冰
2020-11-16 1382 瀏覽
今日很忙,但也不想吃快餐,故選擇了一個快靚正的泰國餐廳。環境:一轉入餐廳就可以看到呈長方形的食堂,透光度充足,但又不會被陽光直曬,室內明亮簡潔,但整體感覺不像泰式餐廳,反而像一間港式餐廳。幸好我和朋友避過了繁忙時間,故能坐在窗邊。食物:平時到泰國餐廳,必叫包生菜、木瓜沙律、冬蔭公湯、咖哩等,但今日這些都不點叫,想試另類的食物。椒鹽軟殼蟹$148雖然這款價錢有點貴,但呈上枱時如一座小山的炸蒜,迎面飄來極香的煎味,已經迫不及待夾起軟殼蟹來吃,入口鬆脆不油膩,炸得很乾身,有很多切碎的材料,例如生菜、紅椒、蔥蒜等,調味剛好,少少的咸味,不過之後就感到愈吃愈咸。幸好我突發奇想,其實可以將椒鹽軟殼蟹撈河粉一起吃,味道更棒。軟殼蟹份量不多,但炸蒜份量極多,為了不浪費食物,將所有炸蒜撈河粉,香口的炸蒜配合軟身的河粉,無論口感或層次都提升一層,吃完真是想叫一個外賣盒裝炸蒜回家吃。泰式蝦球乾炒河$80味道不錯,有四、五隻大蝦、菜、蛋、大蔥,河粉炒得均勻,但嫌份量略少。咸檸梳打$28+菠蘿梳打$28

今日很忙,但也不想吃快餐,故選擇了一個快靚正的泰國餐廳。

環境:

食物:

椒鹽軟殼蟹$148

泰式蝦球乾炒河$80

咸檸梳打$28+菠蘿梳打$28

2020-11-11
  • 椒鹽炸軟殼蟹
2020-10-19 2251 瀏覽
去過The One幾次,但係從未黎過 Cambo! 上次經過Cambo見到價錢好似唔貴,都想下次試試。今日想食泰國野,就黎試下啦!餐廳位於大商埸,座位舒適,裝修企理。今日多人,無緣坐近窗望風景。餐廳供應泰越Fusion菜式,午餐價位由$62到$85不等,另收加一,配檸檬茶,奶茶,咖啡。款式有飯有河粉有湯粉等等,咖喱串燒海南雞等等選擇唔少。凍咖啡另加$5,特飲另加$8。我們一行三人,點左兩份午餐同一份本店推介,再加一份小食分享。串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯連餐湯 $69+10%呢個係Cambo Set之一。串燒熱辣辣,三種肉類都好好味,雞肉無皮嫩滑,豬肉脆口啖啖香甜蜜糖味,牛肉脆夾嫩,齌食同點甜甜地既沙嗲醬都超好味。泰式炒飯濕潤唔乾,超多豆角粒,加埋少少辣椒炒,少少辣但勁好味!泰式炒貴刁連餐湯 $69+10%呢個都係Cambo Set之一。炒貴刁份量大大碟,貴刁粉好幼身又滑,配料有三隻蝦,好多韭菜,芽菜,蛋絲,櫻花蝦仔,仲有花生碎同青檸放碟邊任你自己加。重點係個醬超好味,甜得黎又唔過份,撈埋d粉食濕濕地甜甜地超正。味道好再加埋唔同材料帶黎嘅唔同口感,好味!泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 (推廣價$

串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯連餐湯 $69+10%

串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯連餐湯

泰式炒飯

泰式炒貴刁連餐湯 $69+10%

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 (推廣價$96+10%)

泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包

泰式青咖喱軟殼蟹鍋係創新招牌菜之一,價錢唔貴就叫黎試試。軟殼蟹分開上,炸得酥脆,加青咖喱汁同食更加美味。底下還配上幾大塊土豆。
泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包

青咖喱鍋既蔬菜配有青瓜,茄子,青豆角,都好新鮮。用鍋上把汁煮得滾滾才食用更有風味。
泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包

法包一大條,居然係暖既!外皮非常脆,吸盡滾起的青咖喱汁很好食!
泰式炸蝦餅

泰式炸蝦餅 4件 $68+10%

小食我們點了炸蝦餅大大件,皮薄脆入面肉質彈牙,加埋甜辣醬好好味。

每個午餐包一杯基本飲料,凍咖啡另加$5,特飲另加$8。飲品選擇可不少。

梛汁紅豆冰&梛汁綠豆冰

梛汁紅豆冰 +$8+10% 梛汁綠豆冰 +$8+10%

椰汁紅豆冰不過甜,底下紅豆粒粒分明,完全不甜,很清淡的一杯。綠豆則細細粒,可以輕易用飲管吸到。

試完幾款食品,我個人最喜歡串燒同炒貴刁,Set 價錢超抵!炸蝦餅都好好食,下次要Encore。
2020-10-19
串燒沙嗲雞牛豬配泰式炒飯連餐湯
泰式炒飯
泰式炸蝦餅
梛汁紅豆冰&梛汁綠豆冰
4天前 0 瀏覽
呢個午餐menu 好似用左好多年都冇變過⋯希望佢地會更新啦,食多幾次就悶。青咖哩牛腩鍋味道正常,都幾香椰味。冇乜辣味所以唔食辣嘅人都會食到。有個爐一路煲住所以keep到熱辣辣(到後期請staff關左個爐)。仲要第二次食到呢個鍋入面有頭髮⋯牛腩唔係好多舊,牛筋比較多,有幾舊煮得夠淋,有幾舊就唔淋。不過不實。個餐湯都咁多年嚟冇轉過款,所以冇失望都冇驚喜。海南雞飯朋友食,所以唔知味道。但以呢個價錢,雞嘅份量算少。唔會再嚟,唔想再見到頭髮。又唔換menu。
青咖哩牛腩鍋
味道正常,都幾香椰味。冇乜辣味所以唔食辣嘅人都會食到。
仲要第二次食到呢個鍋入面有頭髮⋯

海南雞飯
海南雞飯

朋友食,所以唔知味道。但以呢個價錢,雞嘅份量算少。

唔會再嚟,唔想再見到頭髮。又唔換menu。
2021-02-27 0 瀏覽
< 🇹🇭 Cambo > 📍尖沙咀今日中午同男朋友去咗the one行街 見到呢間泰國餐廳好多人食lunch就去試下😛 🦀泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 $96見到而家有特價就試下 軟殼蟹同炸薯仔另上 可以食嘅時候先點青咖喱汁😛 青咖喱煲入面有茄子豆角等配菜😋 法包索晒啲青咖喱汁好好味 😆 🍍大蝦菠蘿飯 $85原個菠蘿裝住炒飯 加咗菠蘿粒增加風味🥰 炒飯有肉鬆、火腿片、三色豆 上面仲有三隻蝦 炒飯份量都幾多 可以兩個人share😋🥘串燒沙嗲配泰式炒飯 $69泰式串燒有豬、牛、雞各一串😛 燒得幾香口🧡 雞肉加咗香茅醃 醃得好入味👍🏻 牛串燒肉質嫩滑 唔會太嚡😆 豬串燒 肉味香濃😆 另外佢俾嘅沙嗲醬好濃郁 唔錯😋 泰式炒飯少少辣 好惹味❣️🐷香茅烤豬頸肉 $76豬頸肉燒得好香 燶邊好香脆😋 大約有十幾塊😛 唔算太韌 點埋泰式雞醬好夾😆
< 🇹🇭 Cambo > 📍尖沙咀

🦀泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包 $96

🍍大蝦菠蘿飯 $85

🥘串燒沙嗲配泰式炒飯 $69

🐷香茅烤豬頸肉 $76
2021-02-23 0 瀏覽
.#哈比四圍食 #泰國菜 真係好好食,又多選題😋想介紹下尖沙咀The One呢間 地方幾大,坐位又舒服,食物選擇都多☺️呢日就揀咗晏晝時間嚟,都幾多人嚟食😎叫左lunch set去骨海南雞飯,又好好彩有脾位😙正丫,油飯夠香,雞又滑,成個set都只我五十幾蚊👍🏻蝦餅炸到好金黃色又夠彈牙😋串燒仲正,有雞、牛、豬,各有2串,燒到有啲焦香味又惹味,肉質又唔會乾,配埋個沙嗲醬真係冇得頂丫🤤🤤🤤泰式豬頸肉濕炒河,豬頸肉夠爽口就入味,河粉分量都唔少,同埋好多蔬菜,啲蔬菜沾滿哂啲汁😎👍🏻
#哈比四圍食
2021-02-22 33 瀏覽
餐廳雖然細細間, 但係滿滿是客人, 很熱鬧, 點完餐就好快上菜,員工態度有善😊 蒜蓉炒芥蘭 $62炒芥蘭選擇了蒜蓉味所以唔係辣,清甜不油膩, 適合不吃辣的人 😋泰式炒貴刁$69粉質堅韌不會爛 ,酸甜不辣, 有好多花生碎係面 , 又配有青檸汁, 令味道更加清新😍 有四隻大蝦, 都好新鮮! 泰式豬手豬脾飯 $72豬手偏瘦,不太多肥肉,豬皮煙韌! 配有有很多鹹菜,芥蘭,有半隻蛋,所以感覺上不肥膩! 還配有辣醬,鍾意食辣同埋唔食辣嘅人都啱食!😊 泰式青咖哩軟殼蟹鍋$96配法式長包很有特色!青咖哩偏甜微辣,咖哩很有泰國的風味,適合不太食辣的人士! 軟殼蟹非常香脆,蟹肉鮮甜可口,配咖哩汁非常惹味🤤咖哩煲有很多泰式蔬菜, 例如有小茄子,水瓜,青豆,配埋薯仔食味道一流!🥰

蒜蓉炒芥蘭 $62

泰式炒貴刁$69

泰式豬手豬脾飯 $72

泰式青咖哩軟殼蟹鍋$96
配法式長包很有特色!
青咖哩偏甜微辣,咖哩很有泰國的風味,適合不太食辣的人士!
軟殼蟹非常香脆,蟹肉鮮甜可口,配咖哩汁非常惹味🤤

2021-02-18 100 瀏覽
午餐嘅時候去食泰菜,拎住個餐牌,價錢比我想像中平,因為喺The ONE,基本上冇$100都唔使食到一餐好嘅Lunch。我自己就食咗一個大蝦菠蘿焗飯,$85,半個菠蘿外殼,裝滿勁高嘅飯,焗飯裏面仲有提子乾,雜豆,黃姜,大蝦等等。一路食嘅時候要小心啲,因為每一下用匙羹食嘅時候都會整到成張枱都係飯。食完之後我嘅感覺係,呢個焗飯好夠味,我估計除咗因為係材料夠之外,佢落嘅時候應該仲加咗少量嘅味精,吊香左個味。午餐其實佢會附送埋個餐湯,蘿蔔湯黎嘅。我都覺得幾香幾甜。臨走嘅時候仲叫咗個串燒珍寶大蝦🍤,我記得我等左應該有10分鐘,佢燒出嚟嘅時候這大蝦真係好大隻,應該有手掌咁大隻。佢仲搽咗啲沙律醬落去先,幾香口。龍眼冰亦都唔錯,拎黎清熱氣就一流。

午餐其實佢會附送埋個餐湯,蘿蔔湯黎嘅。我都覺得幾香幾甜。

佢仲搽咗啲沙律醬落去先,幾香口。

龍眼冰亦都唔錯,拎黎清熱氣就一流。

2021-02-08
2021-02-16 67 瀏覽
新春過後,約人食lunch , 過節吃得太多糕點及中餐,想食啲開胃酸味嘢,所以想起食泰國嘢,諗起他的冬陰功湯、木瓜沙律、鳳爪。在OpenRice booked 咗The One 4樓的Cambo, 好方便!因為本來之前想另一間泰菜,不能經OpenRice book, 打電話去book,又話full, 要試walk-in , 好冇癮啫。12noon 去到,坐低就被set lunch menu的價錢吸引了,平宜抵食約$80/set 包普通茶啡,特飲加$8。而A la Carte menu 價錢貴好多,可能預俾晚市,但已經兩個幾月冇咗晚市~我哋兩個人都選了蝦冬陰功湯河。我認為,湯底比較甜,但朋友覺得剛好,我覺得加多少少辣,減少少甜會比較適合我自己口味。餐廳裝修OK,其實座位不算多,亦全部坐滿,咁嘅價錢,不能有太多要求。

我哋兩個人都選了蝦冬陰功湯河。

2021-02-16
2021-02-16 29 瀏覽
約左朋友黎e到食午餐吹下水,環境幾好,比左4人粒我地坐,所以都幾闊落,店員都好有禮貌,我地坐多過90分鐘都冇人趕我地走。叫左2個combo set,有餐湯,仲有野飲,午餐份量都好大。個餐湯幾好飲,午餐叫左炒金邊粉,有4隻蝦到,味道幾好的,另外叫左個菠蘿炒飯,有3隻蝦,入面有好多菠蘿粒,粟米粒,紅蘿蔔粒同青豆,2個午餐都好大份,加埋一我地食左170蚊,平均每人85蚊,都ok,吾算太貴,話晒都係the one入面ma。

2021-02-16
2021-02-09 62 瀏覽
之前都食過好多次呢一間泰國嘢😂今日約咗媽咪出去食晏,就嚟望一望,原來lunch有好抵食嘅set,60幾蚊左右已經包埋嘢飲!!我哋叫咗一個豬髀飯,一個pad thai~原來豬髀飯係成煲仔咁,都幾多肉,炆得超林好好味!Pad thai酸酸甜甜好開胃,不過乾身啲就好啦!另外梗係要加埋我最鍾意嘅泰式拼盤,因為有我最鍾意食嘅炸蝦餅!呢度有分大同世size因為我哋得兩個人食,所以加咗個細嘅!每人有三粒全部都炸得好好食😍
我哋叫咗一個豬髀飯,一個pad thai~
原來豬髀飯係成煲仔咁,都幾多肉,炆得超林好好味!
Pad thai酸酸甜甜好開胃,不過乾身啲就好啦!
每人有三粒全部都炸得好好食😍
2021-02-06 81 瀏覽
講起泰菜 我最鍾意就係青咖喱軟殼蟹鍋 微辣又清新至於傳統菜式 就係泰式燒烤 講起都想食🥲記起之前食過呢間餐廳 原來未出postcambo座落喺the one 不過價錢合理 性價比幾高有齊大廚自創嘅新派菜式同傳統美食-🍲泰式明爐大蜆煱 $96大蜆肉厚又彈牙 味道鮮甜 數量都幾多酸辣泰式湯內面有粉絲 吸收咗酸酸辣辣湯汁 爽口開胃加埋湯底嘅泰式香料 非常惹味-⭐️沙嗲串燒 $56雞牛豬各一串 雞肉嫩滑 豬肉淡淡蜜糖味牛肉就香脆肉嫩 齌食唔會太乾點沙嗲醬就更加層次豐富 好有水準-⭐️泰式炒通菜 $62啲菜夠嫩 吸收了醬汁清新惹味唔太辣 夠鹹香同鑊氣-🍤炸蝦餅 $68有四件 外層炸到金黃酥脆 內面嘅蝦肉彈牙-⭐️椰青 $42熱柚子蜜 $28每次食泰菜都要飲我最鍾意嘅椰青 天然又清甜-📍Cambo尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖

講起泰菜 我最鍾意就係青咖喱軟殼蟹鍋 微辣又清新

每次食泰菜都要飲我最鍾意嘅椰青 天然又清甜
📍Cambo
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L403舖
2021-02-04 40 瀏覽
早幾日約個朋友係尖沙咀The One食lunch點知去到個fd要開會 無得出黎食lunch收左做一個人的午餐🥲🥲🥲🥲🥲心情唔好 要對自己好d😂😂😂去骨鳳爪沙律我好鐘意食雞腳無骨好方便👍👍👍👍😋😋不過幾spicy要係咁飲椰青格外清甜👍👍👍👍👍😂😂😂😂😂燒大眼雞啖啖肉配個汁幾好食清哂成條表皮濃d都無問題 無影響內肉意外👍香芒檽米飯👍👍👍My favourite as always
早幾日約個朋友係尖沙咀The One食lunch
點知去到個fd要開會 無得出黎食lunch