2022-02-04 2190 瀏覽
最啱就係食火鍋🍲但係最近疫情又起人心惶惶,為咗安全起見,我哋就喺奧海城呢一間餐廳買咗外賣返屋企慢慢嘆☺️佢哋有幾個唔同嘅外賣餐,我哋就揀咗呢一款最高級嘅澳洲M7和牛set($328)一個套餐裏面,包含晒足料台式湯底和醬料,亦含有多種嘅肉類,有澳洲M7和牛、安格斯牛小排、美國牛板腱、美國豬梅花、阿嬤燒酒雞 等等 ,豬牛雞三樣都齊晒,一家人就算有唔同嘅口味都可以滿足到🥰食完之後,個人最鍾意就梗係入口即溶嘅澳洲和牛,而安格斯牛小排亦都非常彈牙,牛板腱就牛味突出,帶少少嚼勁。配搭紅酒就最好不過,雖然呢個套餐係主打牛肉,但係其他肉都非常唔錯,阿嬤燒酒雞帶有酒醉香氣,令人欲罷不能,豬梅花亦肉脂味濃。講完肉類,亦都想同大家介紹套餐佢其他食物,蔬菜拼盤大大兜,好壯觀!裏面有好多台式特有配料,例如屏東米粉、紹菜、關廟麵等等,仲有索汁一流嘅蜂巢豆腐、響鈴卷,同埋新鮮翠綠嘅菠菜、羽衣甘藍、皇帝菜等等,有菜有肉,仲有台式燕餃台灣貢丸等等,成個餐一家四口食,都完全足夠!呢個價錢來講,真心抵食,加埋呢一個質素,值得encore💛💛

外賣自取