近日周圍都開左好多新餐廳,係奧海城行到悶就搵下附近有咩好食~行左過去大角咀多好多選擇又平好多~係OP見到呢間石燒牛好似幾抵,一於試下!呢度地方唔大,不過裝修好日式風格。自己買完野之後坐低,姐姐就會送餐俾你。外面有免費任添嘅自助bar可以飲湯+生菜沙律,見好多人排隊飲糖,一於試下佢個羅宋湯!湯入面好足料,仲有好多牛腩同蘿蔔,同埋個湯好濃郁,唔係味精湯,我朋友飲咗兩大碗。大概等咗10分鐘,牛扒終於到啦~朋友叫左牛柳$115/180g,睇落去唔係好大嚿,但係非常厚身,石燒牛扒最好嘅就係可以控制鍾意食幾成熟,想要medium又得需要medium well又得想要well done都可以。牛扒食落去唔似有加工咗好多醃料,加少少海鹽同埋胡椒就已經好夠味,肉質鮮嫩。我嘅係牛肩排$85/180g,呢個價錢性價比真係好高,而且睇落去都非常之大舊,呢款扁身啲大塊啲,應該燒一陣可以更加快就食得,牛肩嘅肉比較彈牙,牛味比牛柳重好多,兩款牛肉都各有唔同嘅特性,燒到非常之熟都好好味。燒晒啲牛之後我哋再去拎咗好多生菜沙律消膩。今餐平平地都幾滿足😎

大概等咗10分鐘,牛扒終於到啦~

2022-09-15