經開大角咀發現出名多野食既博文街有呢間德國餐廳,午餐就決定去體驗下久違既外國風味,估唔到呢一餐都發現到有驚喜入到餐廳見到擺設裝飾勝在簡單但風格鮮明,個風扇仲好特別好有特色,環境好乾淨舒適又寧靜,食客都會細聲傾計,用餐唔怕俾人嘈住😆之後點左三款食物,一個意粉,一個薄餅同一個小食香草醬煙肉三文魚意粉,原本諗住似係食開既煙三文魚意粉,點知一上菜個刻已經聞到好香既香草醬味,用料果然無手軟😂最特別係香草醬無搶到煙三文魚既味道,配合得好好,值得一試👍🏻煙三文魚又大片又多,見到都覺得滿足😆最令我驚喜既係墨西哥香蔥芝士薄餅,雖然佢個樣唔起眼,原本以為只係一塊薄餅再點芝士醬食,點知一叉落去就發現唔係咁簡單,佢係兩塊薄餅夾住一層滿滿既芝士,芝士入面加左d蔥,真係超級惹味又好食,佢個醬有點酸甜的味道,中和左芝士好”漏”既感覺,食食下食左四塊都仲想食😆中意食芝士既人應該會好中意食呢個薄餅最後就係粟米片,佢都無令我失望,上菜時烤到暖暖的,上面既芝士粉好香,再配上蕃茄醬酸酸甜甜咁,粟米片唔會咬咬下變成一粒粒咁,反而好脆口,份量又多👍🏻抵讚佢個醬係用鮮蕃茄整,甜甜酸酸仲加左香草,配粟米片味道好夾最後要讚下個侍應姐姐

之後點左三款食物,一個意粉,一個薄餅同一個小食

香草醬煙肉三文魚意粉

墨西哥香蔥芝士薄餅

粟米片

佢個醬係用鮮蕃茄整,甜甜酸酸仲加左香草,配粟米片味道好夾

最後要讚下個侍應姐姐,服務好貼心又有禮貌,見我無點飲品就話俾杯暖水我,仲好好笑容
臨走見餐廳晚餐做緊優惠,睇黎要再黎多次試下佢既德國鹹豬手先得😂😂
2019-01-10
香草醬煙肉三文魚意粉