2021-10-13 1758 瀏覽
今次要介紹一間係大角咀毫不起眼,但性價比可以話係超高嘅壽司店 - 玥屋 店舖好細,堂食座位只有8個左右,主打壽司刺身,另外不時會有時令食材. 記得第一次去食係兩年前,當時最平嘅壽司只賣$10以下, 如今兩年後再嚟,最平嘅三文魚壽司都仲係賣緊$6 一件….你可能會話一分錢一分貨,但係依間絕對不適用,因為你係俾緊爭鮮嘅價錢,但係有‘阿媽家姐’(Omakase)嘅質素😲以下幾款手握壽司我認為必點嘅:.($7)三文魚份量勁多,配以辣味沙律醬非常惹味👍🏻($8)、($15)兩款我每逢去壽司店必叫, 但可以咁抵價錢食到咁新鮮嘅暫時只有這家,望住師傅即場握壽司,再係表頭塗上豉油,真係令你感覺食緊廚師發辦(只係師傅仔有時會cool 左啲🤭)($23)仲平過壽司郎🤭但睇圖就知有幾新鮮同份量有幾多,入口鮮甜🤤($14)第一次食蔥吞拿魚蓉卷係可以咁大舊…份量仲係大過舊飯🤣入口非常滿足😍.除左壽司外仲會有不少時令食材, (時價)訂位時先預留, 粒貝刺身,非常爽滑彈牙,非常新鮮,師傅切嘅厚度亦剛剛好👍🏻.)刺身](時價)踏入秋季乃秋刀魚當造, 入口肥美,適當嘅油脂非常香,配以獨有薑蔥醬油食非常夾,食完仲會有魚頭

[辣三文魚]($7)三文魚份量勁多,配以辣味沙律醬非常惹味👍🏻
[赤貝]($8)、[帶子]($15)兩款我每逢去壽司店必叫, 但可以咁抵價錢食到咁新鮮嘅暫時只有這家,望住師傅即場握壽司,再係表頭塗上豉油,真係令你感覺食緊廚師發辦(只係師傅仔有時會cool 左啲🤭)
[海膽]($23)仲平過壽司郎🤭但睇圖就知有幾新鮮同份量有幾多,入口鮮甜🤤
[蔥吞拿魚]($14)第一次食蔥吞拿魚蓉卷係可以咁大舊…份量仲係大過舊飯🤣入口非常滿足😍

除左壽司外仲會有不少時令食材, [粒貝](時價)訂位時先預留, 粒貝刺身,非常爽滑彈牙,非常新鮮,師傅切嘅厚度亦剛剛好👍🏻

)[秋刀魚刺身](時價)踏入秋季乃秋刀魚當造, 入口肥美,適當嘅油脂非常香,配以獨有薑蔥醬油食非常夾,食完仲會有魚頭同魚尾成個油炸(圖四)點上沙律醬食非常香口👍🏻

唔想食咁多飯,可以點上刺身,價錢亦係抵到你唔信:[赤貝、三文魚腩、帶子、劍魚腩、油甘魚、白玉豚等]每款都只係由最平$7 到$13不等….而且非常新鮮無雪味,試問仲可以去邊度搵到🤔

雖然座位好少坐得幾迫,同埋茶都係飲茶包,但非常貼地嘅價錢同每日新鮮空運嘅質素絕對令你想一來再來,記得要打電話訂位!(留返啲位俾我🤣🤭)