2020-04-14 26 瀏覽
早排見到依個鋪位新開左間台式餐廳,一向中意食台灣菜嘅我當然要試下啦。不過近排因為疫情關係,就諗住買外賣唔堂食。睇個餐牌啲單點嘅價錢都ok,不過可惜午餐佢就無lunch set,淨係有做promote主食+指定飲品會減$12,減完之後都要$60-70,喺大角咀黎講午餐唔係平。好欣賞佢嘅滷肉飯同大腸麵線有兩個size選擇,岩哂啲樣樣野都想食下嘅人。我揀左個細嘅滷肉飯,再另外配培根起司蛋餅做小食。雖然叫左細滷肉飯,不過我覺得分量都ok,滷肉都幾多而且有肥有瘦,食落口感唔錯。同埋佢啲汁都比得好多下,完全足夠撈哂成碗飯。不過我嫌佢啲汁嘅味道唔夠重,而且無咩滷肉嘅香味,食落覺得同正宗台灣嗰啲比始終有差。對於中意食滷肉飯嘅我黎講,只係平平無奇,唔會令我印象深刻。不過佢嘅蛋餅就抵讚,切完之後大概有6塊。佢係買左蛋餅皮黎整,個人覺得通常用蛋餅皮整都唔會難食。而且佢啲起司超多,仲有拉絲,芝士味好濃。蛋餅皮又煙韌,再配埋培根一齊食啲口感好豐富,好好味。建議大家如果黎食一定要試下蛋餅。

2020-04-03