又到今年生日飯系列既最後一餐啦🤣🤪今次入列元朗,因為有啲aunties住Yoho,難得開左大瀛喜、唔駛出市區咁辛苦,一於趁平日抵食啲就去試下!😋我特登今日中午都唔食去留啲位畀自己食,因為大瀛喜都出名以放題黎講食物質素好,所以我都有啲期待架!我地約左6點,因為早啲開始唔駛咁多人,估唔到一入餐廳其實已經差不多滿座咁!😯而且地方好多,自助區都好多飲品雪櫃、小食、又有甜品🍰雪糕機🍦已經好花多眼亂啦😫😂🤪都唔知食咩自好!咁就叫左啲刺身開下胃先😋啲甜蝦好新鮮!而且一啲雪味都冇!特別推介甜蝦、吞拿魚同北寄貝!因為真係好甜,而且佢薄切得好(但唔會太薄),唔會一味大大塊,剛好的厚度增強口感!八爪魚都唔錯🐙👏🏼👍🏼再來我細姨叫左啲炸物、個炸蠔好鮮味呀!而且炸粉唔太厚又唔會成口油😋雞翼都好香、可惜我麻麻地面頭既芝麻所以少試左一隻咁啦!😂😅另外仲有個炸榴連😂😋好香呀、炸左香香地好夾🙈😋食食下又出去自助吧睇下,其實都好多小食、我除左攞左啲沙津菜蕃茄仔之外,個中華沙津都好食!不過畀我老媽子話我食都應留肚食返啲貴啲既😅😂返到位就見天婦羅🍤都到埋,都佩服佢啲炸物唔油膩👍🏼而且夠哂熱,即叫即炸即上除左蝦好食之外,我特別

咁就叫左啲刺身開下胃先😋啲甜蝦好新鮮!而且一啲雪味都冇!
甜蝦、北寄貝刺身
吞拿魚、劍魚、八爪魚🐙刺身

炸物:  雞翼、炸蠔、炸榴連🙈🤣

食食下又出去自助吧睇下,其實都好多小食、

什錦天婦羅🍤

除左蝦好食之外,我特別欣賞個南瓜,夠鮮甜!另外仲叫左手卷、清酒煮蜆🤣🤤都好好食啊😋👍🏼不過始終未食飯所以就叫啲壽司🍣
壽司🍣

特別推介個鰻魚,肉質又嫩又鮮!👏🏼👍🏼😘
食到近尾聲就出去唧雪糕食、原來又有啲熱既甜品都唔錯
自助甜品區

當然佢仲有杯裝雪糕雪條,仲有macaron同埋生果等等!🤨😆不過我個人最鍾意都係個葡撻,迷你size得黎好脆!
果然係放題既表表者,又多款又高質,抵佢出名架真係😋😋👏🏼
2018-07-30
慶祝紀念