龍鳳蒸烏頭(剁椒&豆豉) 💰88 7⃣鹹檸檬蒸烏頭可謂香港傳統菜色之一,依間餐廳好有創意整左個剁椒同豆豉既組合,可以讓客人一個價錢兩個滋味體驗。烏頭大細就適中,兩個人食啱啱好。蒸熟左滲出本身既黃油,同剁椒既自然發酵既酸辣&豆豉既甘香配合,唔係講經小編真係啪左半碗飯。但係小編比較吹毛求疵,覺得豉油份量可以少D ,反而更加凸顯烏頭本身既鮮甜。/避風塘脆炸珍珠蠔 💰98 7⃣珍珠蠔既炸粉唔會太厚太薄,炸既火候都控制都不差。將脆口既珍珠蠔配上避風塘配料,例如蒜頭、乾辣椒等等。小編我真係覺得係炮台山依個地段,依個份量依個價錢都幾抵讚。小編覺得依道菜勁送酒,“唔該,一枝藍妹”/西蘭花爆炒帶子龍躉球 💰148 8⃣小編覺得依道菜真係色香味俱全,賣相十分不錯。新鮮又清甜既帶子,肉質彈牙到不得了,有假牙真係唔好食,我真係驚你假牙跌落張檯。龍躉超級滿足,啖啖都係肉,配上翠綠爽脆既西蘭花。雖然價錢可能比較小貴,但有時候對自己好DD都值得佢地跟餐既老火湯,飲得出完全無味精,飲第一啖Reminds so much of 我母親親手煲既湯
龍鳳蒸烏頭(剁椒&豆豉) 💰88 7⃣

避風塘脆炸珍珠蠔 💰98 7⃣