2023-01-24
行完銅鑼灣,決定再食極尚大喜屋,銅鑼灣性價比超高嘅放題,而又滿足到大家嘅需要飲品有咖啡或茶亦都有清酒,而且存放企理,再加上無限啤酒任飲飲品極多款大量汽水啤酒檸檬茶供應,但係我必定會飲去過桂花烏龍茶,冷泡過,但係有浸浸桂花香,而且烏龍味濃落單前亦都可以去餐前小食區有章魚小丸子炸燒賣羅漢果茶亦都有不同嘅款式菜例如水煮牛肉、蘿蔔炆牛腩、薑蔥蒸魚⋯⋯每次嘅餐前小食都有不同未落QR code前,我通常會走一轉餐前小食區,實在太多款選擇,所以每件款式最多只能夠選一件,否則好快會食飽😋海鮮區域有青口,海蝦同蜆,味道10分鮮甜😌而且蜆肉脹卜卜,青口夠大舊😂水煮牛必定一試,辣到惹味十足仲有得夾糖可以滿足我未必成日去到葵廣🤣QR code落單唔怕走漏單刺身新鮮又夠厚切,最愛三文魚、油甘魚、劍魚、赤海蝦、帶子、海螺除咗以上刺身,亦都有池魚、泰國生蝦、北寄貝、希靈魚最愛海膽手卷,海膽夠先甜,再加上細細件可以食多幾件,仲有三文魚籽花之戀酒浸鮑魚:一定要試鮑魚浸花雕酒,口感層次十足家鄉風味脆皮大腸千鍋最近新加入嘅菜式😉試咗第一次之後,我再叫多3次,因為炸大腸真係夠脆,而且炒得香口。完全打敗了,我叫乳鴿嘅紀錄同海膽
飲品有咖啡或茶亦都有清酒,而且存放企理,再加上無限啤酒任飲
水煮牛必定一試,辣到惹味十足
仲有得夾糖可以滿足我未必成日去到葵廣🤣
QR code落單唔怕走漏單
除咗以上刺身,亦都有池魚、泰國生蝦、北寄貝、希靈魚
酒浸鮑魚:一定要試
鮑魚浸花雕酒,口感層次十足
家鄉風味脆皮大腸千鍋
完全打敗了,我叫乳鴿嘅紀錄同海膽嘅紀錄🤣
最後甜品櫃有大量甜品供應豆腐花牛乳布甸,但最值得一讚就有Häagen-Dazs朱古力雪糕同脆皮雪條,唔係間間放題都做到有Häagen-Dazs雪糕😚