2016-03-27 5089 瀏覽
每次想食德國菜, 就一定第一時間諗起呢間, 突然心血來潮想食, 無訂位情況下雖唯有早D去食, 大約五點幾已經入座, 仲可以有HAPPY HOURHAPPY HOUR又點少得黎杯冰凍BEER呢..............CHEERS~~有酒又點少得馳名燒豬手, 燒得皮香肉嫩, 每次黎到都必定要叫, 侍應幫我地分埋, 一聽到落刀切開果下"喳喳聲", 連隨肉香就會一齊聞到, 口水都流晒一客份量都唔少, 足夠我地四人分享! 覺得"漏"?!, 可以食下佢伴碟既酸椰菜, 別有一番風味!德國菜當中當然唔少得香腸啦, 咸香肉腸配酒就真係一流, 幾款香腸每款都有唔同性格, 有D皮脆, 有D就腍滑, 都幾得意配埋薯仔塊食, 都幾滿足!友人想食薯餅, 於是又點埋呢款鴨肶配薯餅薯餅煎到好香口, 啖啖都充滿薯味, 而隻鴨肶充滿鴨香味, 配少少蘋果茸一齊食, 友人食過讚不絕口大杯酒, 大塊肉, 豪情暢飲, 果然夠爽! 侍應服務令人滿意, 係我地食德國菜中既首選餐廳
配埋薯仔塊食, 都幾滿足!
友人想食薯餅, 於是又點埋呢款鴨肶配薯餅
2016-03-24
  • 燒豬手