餐廳: 壹.01
資訊:

🔻 一諗起台灣就諗起台灣嘅便當🥰、滷肉飯、蛋餅、鹽酥雞呢啲名物😆台灣同日本便當嘅分別,日本嘅便當係凍嘅,而台灣嘅便當係熱嘅😋,去九份搭火車一定要買個熱辣辣又豐富嘅火車便當🍱,真係好懷念旅行嘅日子!相信大家都係😆所以上星期放工即刻去咗觀塘壹.01回味一下🌕壹.01芒果🥭魯肉飯💲58🌟壹.01介紹[睇落小奇怪·食落好和諧]具特色嘅魯肉飯相信係店舖嘅王牌!魯肉飯一上枱,有啲懷疑自己究竟可唔可以KO 咁巨型嘅魯肉飯🤩🧐食落口甜甜酸酸嘅芒果配上醬油香濃嘅魯肉飯,真係好和諧酸甜嘅芒果配上魯肉飯特別開胃,不知不覺就全部食完😝,感受到壹.01嘅用心配搭🥰大推⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌕特盛椒蔥排骨便當💲75🌟上枱酥炸排骨比巨量嘅椒蔥蓋滿晒,[特盛]真係排骨同埋飯都特別多‼️每一口都啖啖嘅香蔥味,排骨味道亦都唔會俾蔥香搶咗,排骨濃郁有口感,juicy得嚟唔會油膩!🌕熔岩蛋之戀芝士火腿蛋餅💲39(加配)🌟必點蛋餅‼️一口份量嘅蛋餅,一拉長長芝士連住蛋餅一啲都唔浮誇😍😍絕對係誠意之作。看似簡單嘅蛋餅,一層芝士一層火腿,味道非常有嚼勁有層次,一啲都唔簡單😋🌕鹽酥雞球💲16🌟啖啖肉嘅肉雞球,係我嘅至愛☺️肉質嫰滑,一d都唔會鞋口,一
🔻

🌕壹.01芒果🥭魯肉飯💲58🌟

🌕特盛椒蔥排骨便當💲75🌟

🌕熔岩蛋之戀芝士火腿蛋餅💲39(加配)🌟

🌕鹽酥雞球💲16🌟

啖啖肉嘅肉雞球,係我嘅至愛☺️肉質嫰滑,一d都唔會鞋口,一路食都有少少嘅肉汁流出😍真係不禁講一句YUMMY YUMMY☺️😋😋😋

酥炸花枝丸[3粒]🌕💲15🌟

必備胡椒鹽‼️ 爽口又彈牙嘅花枝丸,新鮮炸起,食嘅時候小心辣到‼️配合埋胡椒鹽,食完三日即刻想叫多set😋

Q冰手作竽頭鮮奶(小杯)🌕💲19(跟餐)🌟

拿拿拿,有中杯同大杯揀,我飲咗第一啖之後,我有啲後悔唔叫[大杯]🙈 輕輕的芋泥綿滑香口,配合香滑嘅鮮奶,份量比例恰到好處,提升芋香獨特嘅味道☺️🧋

🌕雙檸冬瓜茶(中杯)💲17(跟餐)🌟

大大杯,夏天清涼解渴解暑🥳冬瓜茶除了清熱解暑外 好似仲可有助減重架😆😆😆😝😝😝

💡🥚🅃🄸🄿🅂 🛎
ツ觀塘地鐵站🚇B2出口步行6分鐘🥰
ツ壹.01除咗食物高質·性價比高,真係有一種返咗家鄉嘅親切感 ,大家可以得閒就去一去[台灣]
ツ晚市時間真係會坐滿人,時間許可嘅話可以早少少去啊☺️