2024-04-28 277 瀏覽
今晚約左生日嘅朋友黎呢間水母餐廳慶祝。成日去荃灣行街,都見到商場出面貼左水母海報,估唔到晚餐都有得睇著水母食晚餐,而且食物都唔錯,坐得又舒服,食飽左可以周圍行睇唔同嘅水母!另外想讚一讚,今日同朋友慶生呢度可以係蛋糕上面寫字,同埋請侍應幫我地影合照時,佢竟然好細心為我地準備一個打燈神器,呢度嘅服務真係好好!🐏香草焗羊架伴薯蓉呢個係晚餐嘅set,呢個羊架有兩大舊,今次叫左七成熟,係無臊味,加上燒得岩岩好,肉質鮮嫩,入口煙靭,好好味!而薯蓉做得非常出色,做到口感細膩,入口幼滑,好重蒜蓉味,加上有不同嘅蔬菜盆菜,非常豐富。🦀軟殼蟹意大利飯份量非常多,有兩件啱啱炸好嘅軟殼蟹,外表金黃酥脆,非常香脆同juicy!而意大利飯粒粒分明,加上獨特嘅醬汁,每啖飯都好香甜同洋蔥粒,口感非常豐富!🍅芝士番茄田園沙律蕃茄非常鮮甜,而且好細心已去皮;無花果係好新鮮,加上有醋汁嘅菜連芝士,成個口感非常豐富,食左就好開胃!🦞蟹肉龍蝦湯👍🏻呢個係大推嘅湯,蟹肉非常鮮甜,佢哋嘅龍蝦湯會議一個茶壺再倒係預先準備左cream同蟹肉嘅碗內。呢個湯係用左4小時熬製,非常濃郁同鮮甜,每啖都係龍蝦嘅精華,會令人想再添一碗!☕️咖啡奶凍

🐏香草焗羊架伴薯蓉

🦀軟殼蟹意大利飯

🍅芝士番茄田園沙律

🦞蟹肉龍蝦湯👍🏻

☕️咖啡奶凍
今次同朋友慶祝生日,請左餐廳幫手寫happy birthday,好欣賞佢哋用朱古力醬寫得好有心機!
呢款甜品層次非常多,咖啡味非常濃郁,同朱古力碎非常match!

🍋餐飲
凍檸檬茶同凍檸水都唔錯,特別係紅茶底,都有濃濃英式紅茶底,加上檸檬,非常解膩!
  • 龍蝦湯