2023-06-28 41 瀏覽
📍 炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)觀塘鴻圖道90號2樓上個星期適逢父親節,一家三口出左去食飯慶祝🪅揀左黎呢間位於觀塘鴻圖道嘅親子餐廳🍴揀呢度嘅原因係地點近我地,而且餐廳環境又靚,坐得又舒服😌最重要係呢度有小朋友嘅樂園🥳🥳今次萬眾期待嘅波波池開返啦📣📣📣仲有有好多唔同嘅玩具玩🤩🤩🤩小朋友玩到唔肯走添呀😅😅如果大家有興致,仲可以免費租借韓服影相📸️一解旅行癮🤪🤪食物方面今次我地點左好多唔同類型嘅食物,勁滿足😋辛苦爸爸埋單,食完又要努力搵錢啦😌😌風味牛肉拼盤今次想試多啲唔同嘅食物,所以點左呢個牛肉拼盤,入面包蔥蒜牛五花、牛小排、牛舌、牛前胸肉,每款都有兩至三款,非常唔錯👍仁川鰻魚(半份)第一次自己燒,估唔到又真係好有成功感😋鰻魚即燒即食,非常新鮮,點埋佢哋跟碟嘅醬汁,食到停唔到口🤤🤤蜂蜜牛油無骨炸雞牛份(8件)每次嚟到都必點嘅炸雞,炸到金黃香脆,甜甜嘅蜂蜜味,加埋啖啖肉!令人一食上癮😍芝士帶子八爪魚錫紙底鋪滿芝士碎,呢個又係極度邪惡🤣餐廳用咗香草調味,食落清新又惹味😋😋夾心棉花糖配威化餅食完咁豐富嘅一餐,突然好想食甜嘢,見佢Menu有個夾心棉花糖威化餅,好似幾新奇,忍唔住又嗌咗☺️☺️兒童套餐免仔蛋包
📍 炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓

風味牛肉拼盤

仁川鰻魚(半份)

蜂蜜牛油無骨炸雞牛份(8件)

芝士帶子八爪魚

夾心棉花糖配威化餅

兒童套餐
免仔蛋包飯
呢度仲提供兒童餐,我哋點咗兔仔蛋包飯,兔仔造型非常吸睛!飯底用咗蕃茄醬汁,食落非常開胃,小朋友乖乖清空左😍😍

薄荷乳酸梳打
清新薄荷味,飲落非常醒神開胃😍😍

藍天梳打
整杯飲品非常清新,而且賣相吸引,超級推介

泡沫鮮奶
小朋友都係飲啲健康飲品好啲🤭🤭

#親子餐廳 #韓式料理 #韓式燒烤 #觀塘鴻圖道 #觀塘親子餐廳 #親子餐廳推介 #香港好去處 #放電 #小朋友好去處 #美食推薦 #韓式烤肉 #炑八 #CP值高 #香港探店 #yummy #korea #foodie #hkfoodie #familytime #family
2023-06-19
慶祝紀念