約朋友去旺角食飯,所以就上openrice搵下有咩又抵又好味既cafe~見到呢間店無負評,所以決定去親身試下係唔係真係咁吸引~😋 呢間店既位置都算有少少隱閉,搵左一陣先搵到😂 一入到去覺得環境乾淨企理,店員 (老板?) 服務態度好好,好有禮貌,印象分拎哂🤪💯-叫左呢個忌廉汁白菌配手製闊麵🍝 平時出街食都會叫開呢款,要整應該唔算困難,但要整得好味就真係考啲功夫~ 試完覺得呢個麵真係好香濃而又唔油膩!! 手製麵好煙韌,唔會因為有白汁淋左上去就令到佢稔哂,所以真心想推介呢個😆👍🏻唯一挑剔既就係份量可以再多少少,同行友人食蕃茄汁個嗰覺得唔太飽,但我覺得慢慢食呢個白汁就都好夠🤪-另外隨個餐可以免費加既自家製水果冰茶,本來覺得細細杯,但配埋個主餐又唔錯~ 其實有少少surprised😂 本來以為會好大熱帶水果味,但飲落有少少似細個飲既一種藥水😂 味道係入口個下好甜,然後有少少回甘既清爽感覺,覺得係幾fresh既選擇,可以一試~🥃-覺得老板由店舖設計到製作食物都好有心思,另外都想讚下有唔少素食既options😆 -見到去到8點既時候開始多人,仲有人係專登黎試,唔知算唔算隱細小店,但絕對係值得一試,係

忌廉汁白菌配手製闊麵

自家製水果冰茶

見到去到8點既時候開始多人,仲有人係專登黎試,唔知算唔算隱細小店,但絕對係值得一試,係鬧市入面既清泉🤪👍🏻
2018-07-30
忌廉汁白菌配手製闊麵