2018-09-29 124 瀏覽
終於黎到一直好想試嘅鮨一食岩蠔,個人認為廚師發版除左係食到最當造最新鮮嘅材料,性價比高!可以比味覺去日本一轉旅行~真係咩都抵番哂!所以我都異常期待呢!我地飛正係師父前面 係絕佳嘅位置啊!💙G one salad-見到這個沙律,真係睇見到流哂口水!帶子、北寄貝、三文魚、魚子,份量非常多,切粒後仍然是肉質鮮嫩,啖噴鮮味,色澤超鮮豔,充份表達個份新鮮!沙律菜新鮮不求其,食完念念不忘💙秋刀魚刺身-秋天開始當然秋刀魚係當造既刺身! 見到師傅開始表演,將秋刀魚切開逐片切,入口既味道非常鮮甜且有層次矛盾 💙宮崎縣超甜粟米-白色沒有很吸引的顏色,入口先感覺爽甜然後多汁再來非常清新,味覺的層次💙岩蠔-空運到港的新鮮岩蠔,質感豐腴脹卜卜,有近手掌般的大小。入口實在啖啖肉,味道偏向濃烈,海水鹹鮮味突出,日本岩蠔較為爽,相對地沒那麼膩。入囗要分兩至三次才能把生蠔完全品嚐💙華味鳥雞翼串,華味鳥雞有獨特口感與濃烈香氣,在入口的那一瞬間便令人食指大動。雞肉串燒製肉質細嫩,雞肉味濃厚中帶淡淡燒烤香氣💙清酒煮蛽-蜆肉充滿清酒香添清酒煮蛽其實係一道好簡單的菜式,但好能夠了解一間餐廳對於細節的重視。有冇幫蛽好好吐沙丶有冇選
我地飛正係師父前面 係絕佳嘅位置啊!

💙清酒煮蛽-蜆肉充滿清酒香添清酒煮蛽其實係一道好簡單的菜式,但好能夠了解一間餐廳對於細節的重視。有冇幫蛽好好吐沙丶有冇選擇新鮮的蛽丶有冇選擇對味的清酒,鮨一一一做到,而且湯非常鮮甜,我們喝光

💙華味鳥煙薰雞刺身-薄薄雞肉,充滿煙薰味道,質地比較稔,味道亦濃但不腥,作為刺身的最後一道菜絶對適合
鮨一食物質素的確有保證~刺身夠新鮮之餘還可吃到比較少見的時令海產,菜式方面亦相對精緻及製法獨特,想食正宗入日本料理的好地方~