2018-11-23 55 瀏覽
今日去到太古食飯,好多食飯地方都比較貴,於是去左food court果邊。搵左日本野食拉麵,揀左誠拉麵makoto ramen。我揀左(白)特豚骨拉麵$85,追加了 $32叉燒丼。係誠拉麵全部位都係吧台位,所以都五會好迫,有水可以自助。(白)特豚骨拉麵終於來了,有三塊紫菜,有三至五塊豚肉,豚肉係燒過的,豚肉都幾大塊。我覺得食極都仲有豚肉係碗麵的感覺一樣,喜歡肉肉的因為我親眼見佢燒的,湯味不錯,不算太濃,有豚骨味道。有2個流心蛋,真的很流心,很好吃! 還有很多蔥和配料,當中台上面還有蒜可以落,喜歡辣味的也有辣的配料去豐富碗拉麵,當日我喉嚨痛,所以無落,平時我都比較喜歡食,所以無落更加食到佢既原汁原味,我這碗麵應該係大份量,所以麵量都相對多,對我黎講已經非常足夠!

係誠拉麵全部位都係吧台位,所以都五會好迫,有水可以自助。