2022-11-01
JUST'er Bar & Restaurant📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖萬聖節同朋友去咗尖沙咀感受氣氛,我哋玩之前book咗呢間最近好多人介紹嘅餐廳嚟食,佢最出名就係一大盤嘅,等我又嚟試下睇下有無辦法KO晒佢先!溫馨提示,每人最低消費係$200,另外,店舖座位唔多,如果想確保有得食,大家記得要提前訂位啦! 💰$445門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 🍽️*焗多汁豬仔骨 / 脆炸美國魚柳 / 美國安格斯西冷*焗多汁豬仔骨 🐖 豬仔骨的確好多汁,肉質亦好淋身唔會咬到牙軟,但脂肪肥膏都比較多,怕肥人士要小心選擇!我哋都好鍾意佢嘅醬汁,焗完之後勁有焦香感,大推!多汁淫蝦 🦞呢個名真係搞佢唔掂,但聽聞係由漫畫中攞靈感,所以都幾搞笑。佢的而且確係好多汁,龍蝦肉唔會爛,感覺都幾新鮮,而且兩邊都好多膏,用嚟撈意粉或龍蝦肉嚟食都正到爆!慢煮蒜香春雞 (半隻) 🐓燒春雞個面嘅蒜烤得好乾,本來以為啲肉會好乾好柴,但出奇地切落去爆多汁,雞肉無論係雞胸位置,定雞髀雞翼位都非常嫩滑,相信係因為佢係慢煮嘅原因!佢亦都有少少孜然味,非常惹味!炸軟殻蟹 🦀由於隻炸軟殼蟹放咗喺底,吸晒幾款肉類嘅汁,所以有少少淋
📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
💰$445
門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 🍽️
*焗多汁豬仔骨 / 脆炸美國魚柳 / 美國安格斯西冷*
焗多汁豬仔骨 🐖
多汁淫蝦 🦞
慢煮蒜香春雞 (半隻) 🐓
炸軟殻蟹 🦀
由於隻炸軟殼蟹放咗喺底,吸晒幾款肉類嘅汁,所以有少少淋咗,但個味道係正嘅,蟹肉比較薄,我成碟最鍾意就係呢樣!
*啤酒薯條 / 蕃茄汁意粉 (二選一)*
我哋唔想叫咁多炸嘢,所以就冇試到佢嘅啤酒薯條,反而叫咗比較少人叫嘅蕃茄汁意粉。
蕃茄汁意粉 🍝
平時我係好少食紅汁意粉,因為我多數會食白汁,但呢個番茄汁意粉略帶少少酸味,食落去好開胃,而且唔會煮到爛蓉蓉,所以個人覺得幾好食。唯一要扣少少分嘅位就係佢放咗喺呢個板上面,啲食物比較快凍,所以食到最後意粉係凍晒,但味道係好嘅!
💰$45
蜜糖柚子沙冰 🍯🍊🍧
呢杯沙冰好清新,雖然外貌唔係太適合打卡,普普通通,但蜜糖同柚子味都好出,沙冰都打得好幼細,食完咁多肉之後飲就特別清新!
💰$47
海鹽櫻花奶昔 🌸🥛
呢杯奶昔其貌不揚,我同朋友都覺得佢好似沙灘嘅沙咁!但唔好睇佢個樣咁差,飲落有淡淡的櫻花味,奶味越飲就越出。佢雖然無話係沙冰,但係都有飲沙冰嘅感覺,朋友話佢鍾意呢一種唔係咁creamy同rich嘅奶昔,想試吓特別嘢嘅,可以叫呢杯!