2024-03-10 605 瀏覽
大埔中心附近有家店可以一次過滿足燒烤跟火鍋!開業已經很長時間,但我們遲遲未試。一個價錢,花茶飲料自由配,還有燉湯、熱炒、蒸點、小碗、炸物,近百款火鍋燒烤配料隨便選,也有即切魚生壽司卷物,幾個大冰櫃的甜點,升級還可以有海鮮/雪花冰。花茶部超多款,可以自己拎茶壺熱水沖,照顧到我呢啲唔中意係咁飲汽水既人。飲品區超多,啤酒都可以任飲,另外仲有一個位搵唔凍既,老人家唔飲得凍既都岩,好體貼。壽司卷物為主,很多都有沙拉醬調味,另外旁邊還有即切魚生,可以揀自己想食既再請師傅幫忙。熟食區除左小炒,炸物外,呢個位擺滿一碗碗勁吸引既蒸蛋,碗仔翅,湯包等等,精緻可愛到樣樣都想試。仲有點心,我食左個蟲草花蒸燒賣,一籠一粒,又係唔怕你一次過食飽可以慢慢試好多。其實出面有中湯西湯隨便飲,但我見有燉湯喎,身為湯師奶即刻試左,超夠味,碗入面既足料,豬肉都好滑。肉食區有幾十款,雞翼/牛肉/豬頸肉/羊肉/豬扒/牛扒/羊扒.. 每款都有兩三款味或無調味既用黎打邊爐,好洗乾淨企理。火鍋湯底自己選擇,同老公講好似便利商店既自由斟,貪心既可以好似我地咁揀呢款煲,咁就可以一次過拎兩個湯底。其實仲有海鮮部,但我地怕太飽無升級,見隔離枱

其實仲有海鮮部,但我地怕太飽無升級,見隔離枱成條䱽魚拎番去燒,超正!

就係咁,老公一個火鍋胃,老婆一個燒烤胃,坐在一起,大家各忙各喜歡的,吃自己喜歡的,一起談天說地,是今年幸福的元宵節。

2個鐘既放題食完幾轉已經好飽足,兩個大甜點櫃再慢慢揀冰點,埋單兩位都只係$524! 原來星期五晚無加價架 ,同星期一至四一樣。
2024-02-23