2024-01-22 619 瀏覽
大圍食嘢,宜家好多人都去商場,最近圍方開左,更多人去。所以我試下除左火車站附近幾條街,仲有咩食。搵到村屋都有一間西餐食,仲有各種牛扒賣。 今次老闆比較得閒,所以我就無睇餐牌,直接問佢推薦食物,自己再揀飲品啦! 舖頭環境 芝士泡菜豚肉定食 (包沙律、餐湯、白飯)$98沙律各種沙律菜都有,唔係好肥嘅沙律醬,係類似凱撒沙律嘅醋,感覺開胃。粟米薯仔湯薯仔通常配番茄,佢呢個配粟米,有少少Cream。薯仔唔係大塊切,都唔係完全薯蓉,有少少沙沙口感,不過已經感覺好Creamy。芝士泡菜豚肉本身我唔太食泡菜,因為唔鍾意佢濃烈嘅味道。不過呢度泡菜用左韓國空運嘅新鮮泡菜,無防腐劑,再用芝士煮過,雖然一樣有蒜味,但即刻易入口左好多,酸酸甜甜好開胃。豬肉片都唔肥,好好送飯,好快食曬碗飯。 藍莓沙冰 $42(跟餐半價=$21)開頭見到個價錢,覺得有啲貴,會想睇下佢係咩情況。跟住見到原來成座山咁高,飲慢少少,真係會瀉架,所以其實下面個盤唔係裝飾。好啦!睇完樣,飲落去,好綿滑,完全無碎冰,仲要真係有幾粒藍莓點綴下,突然就覺得幾抵

舖頭環境

芝士泡菜豚肉定食 (包沙律、餐湯、白飯)$98
沙律

粟米薯仔湯
芝士泡菜豚肉
藍莓沙冰 $42(跟餐半價=$21)
開頭見到個價錢,覺得有啲貴,會想睇下佢係咩情況。跟住見到原來成座山咁高,飲慢少少,真係會瀉架,所以其實下面個盤唔係裝飾。好啦!睇完樣,飲落去,好綿滑,完全無碎冰,仲要真係有幾粒藍莓點綴下,突然就覺得幾抵。
總數$119
2024-01-19