2022-01-13 344 瀏覽
鍾意食bagel既人一定要黎呢間Café Sausalito試下😍之前就係因為見到好多人推薦佢地既牛肉bagel,比啲相吸引左黎試,試完之後果然冇令我失望!呢度既裝修係行工業水泥風,都幾特別,灰灰既牆身、細細既店面,無論食物定環境都好適合打卡!除左bagel之外,呢度仲有其他toast、沙律、意粉可以選擇,同埋呢度既咖啡好似都唔錯,見到佢地有好多款唔同產地既咖啡賣,對咖啡有啲研究既都可以黎試下。1️⃣芝士牛肉麵包團($68) Bagel係脆身既,口感煙韌帶嚼勁,面頭撒左啲芝麻,令佢更加香。Bagel上下兩塊都有芝士🧀️芝士味道好香濃但係唔膩,牛肉份量好多,係肥牛黎既,入面仲有啲洋蔥,味道有啲似平時日式汁燒牛肉既味道,醬油香再帶啲蜜糖香🤤好入味😋  2⃣️蘑菇熔岩($82)超多芝士🥰滿滿既熔岩芝士,芝士質感偏結身。上面有切片既蘑菇同埋火箭菜。多士烘得好脆身,切好之後一下掃落啲芝士到既時候有種食芝士火鍋既感覺🤭勁邪惡但係勁滿足😌不過食多左會感覺有少少單調有少少膩,同埋芝士食耐左之後會有啲擎住左。

1️⃣芝士牛肉麵包團($68)

芝士牛肉麵包團

2⃣️蘑菇熔岩($82)
蘑菇熔岩
蘑菇熔岩