❤️‍🔥❤️‍🔥大力推介鍋邊香脆鍋巴鰻魚飯🤤必食!!!❤️‍🔥❤️‍🔥感覺這間真是隱世小店,坐落於銅鑼灣鬧市中的大廈高層裡,不是隨便行過就找到的店呀~而且在食物中能感受到廚師製作的用心💕店裡仲有大中小型的單車🚲擺設☺️☘︎︎ ☘︎︎ 石板黑松露牛油帶子👍 $𝟠𝟠➪ 以石板保持熱度,椰菜吸盡醬油香氣,牛油煎香帶子仍然大粒,應該也是貴價帶子呢~配黑松露更提升了層次!☘︎︎ ☘︎︎ 蟹肉忌廉餅$𝟛𝟠➪ 因為呢排都食日式餐廳,一下子食咗唔同餐廳嘅忌廉餅,各店家都能夠維持水準,外脆內軟,軟滑忌廉+蟹肉🤤又是萬能的配搭~☘︎︎ ☘︎︎ 日式炒野菜$𝟝𝟠➪ 有菇仔、甘荀炒椰菜,撒上木魚和白芝麻,再加點甜豉油,不錯哦😌☘︎︎ ☘︎︎ 蘆筍海老牛肉卷$𝟝𝟠➪ 呢款菜式較為少見🥸蘆筍和蝦卷在牛肉裡,燒牛肉好juicy!☘︎︎ ☘︎︎ 原條鰻魚石鍋飯👍👍 $𝟙𝟙𝟠😍➪ 石鍋飯配上原條鰻魚,好足料!看到已經十分喜歡💕石鍋飯非常驚喜😍端上時熱烘烘配上鰻魚汁撈飯,烹煮鰻魚石鍋時溫度控制得剛好,形成鍋邊脆脆飯焦(=鍋巴)😱更吸收了鰻魚的精華,香脆得不得了!吃不停了🥺差點爭食要打架🥺☘︎︎ ☘︎︎ 京蔥雞肉串$𝟜𝟘➪ 我真係好鍾意食雞肉+京蔥呢個配搭😂有間火鍋店都可以係咁落

☘︎︎ ☘︎︎ 石板黑松露牛油帶子👍 $𝟠𝟠
➪ 以石板保持熱度,椰菜吸盡醬油香氣,

☘︎︎ ☘︎︎ 蟹肉忌廉餅$𝟛𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 日式炒野菜$𝟝𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 蘆筍海老牛肉卷$𝟝𝟠

☘︎︎ ☘︎︎ 原條鰻魚石鍋飯👍👍 $𝟙𝟙𝟠😍

☘︎︎ ☘︎︎ 京蔥雞肉串$𝟜𝟘

➪ 我真係好鍾意食雞肉+京蔥呢個配搭😂有間火鍋店都可以係咁落京蔥,我都成日落😛京蔥香口,雞肉爽口🥰OK幾滿意😆😆

☘︎︎ 天然蘋果醋👍 $𝟚𝟠

➪ 食完一餐heavy food,難得有蘋果醋供應呢,1秒都不用猶豫即點~大大杯嘅微酸蘋果醋,真係好舒服呀😌

☘︎︎ 心之梅酒特飲$𝟝𝟠
➪ 串燒配微甜嘅梅酒一樣咁夾😌酒精濃度不太重和剌激,小酌怡情😋

▼・ᴥ・▼