新開張,率先幫大家試一試,寫上幾款推介!(新開張八折,真係值得一試,第一日已經好多人排隊)👍🏻日式紅酒燉牛肉蛋包飯成碟飯賣相一流,好豐富。先講牛肉,超級嫩口,肥瘦得宜,仲帶點軟筋,重點係牛味道極濃郁,配埋帶點甜嘅紅酒汁,將成個味道昇華,我就略嫌得四舊唔夠喉!蛋包飯嘅雞蛋切出來會有點流質,就算食到最後都仲好嫩滑,證明煮嘅時候考慮周到,無過火候!裏面包嘅係番茄口味炒飯,仲有點翠玉瓜同紅蘿蔔粒豐富口感。至於配菜嘅南瓜同茄子都好出色,新鮮、綿滑、絕對唔會過熟太淋,連伴碟細節位置都絕不馬虎,值得一讚!👍🏻雞蛋沙律厚切多士餐廳完全還原到係日本嘅雞蛋三文治味道,麵包烘熱咗外微脆內鬆軟,唔會過乾,配搭經典沙律醬味同黑胡椒,旁邊仲附帶咗蔬菜沙律,輕盈得來又令人滿足。👍🏻炸北海道大蝦配四元豚豬扒一上枱見到份量好多,係聚餐分享之選。每款都好脆身,熱辣辣即整,炸蝦有成手掌咁長,兩隻手指咁粗,食落好新鮮,唯一美中不足可能係炸蝦嘅粉感比較重。至於豬排,大大件,可能因為用咗日本嘅四元豚,豬味同樣濃郁,而每塊嘅側面都見到有啲汁,色澤粉嫩,肉質絕對唔會好鞋,值得一試!碟中仲有兩款醬汁可以比客人點來配撘,使到食嘅時候唔會
新開張,率先幫大家試一試,寫上幾款推介!
(新開張八折,真係值得一試,第一日已經好多人排隊)

👍🏻日式紅酒燉牛肉蛋包飯

👍🏻雞蛋沙律厚切多士

👍🏻炸北海道大蝦配四元豚豬扒
一上枱見到份量好多,係聚餐分享之選。每款都好脆身,熱辣辣即整,炸蝦有成手掌咁長,兩隻手指咁粗,食落好新鮮,唯一美中不足可能係炸蝦嘅粉感比較重。至於豬排,大大件,可能因為用咗日本嘅四元豚,豬味同樣濃郁,而每塊嘅側面都見到有啲汁,色澤粉嫩,肉質絕對唔會好鞋,值得一試!碟中仲有兩款醬汁可以比客人點來配撘,使到食嘅時候唔會過於單調。

👍🏻鰻魚玉子蓋飯
長過手掌嘅原條鰻魚,加埋掌心咁大嘅玉子燒,超級好厚身,淨係睇樣都覺得吸引。鰻魚味道夠濃,又有點帶微焦嘅邊,同面頭嘅紫菜附和,加埋絕不吝嗇嘅醬汁,香氣一絕!而玉子燒係傳統嘅味道,甜甜地大口大口咁食,配上粒粒晶瑩有嚼口嘅白飯,好快就完食!

👍🏻Lotus焦糖芝士脆餅:
是次甜品賣相簡潔大方,唔會太甜太膩,食落唔似預先整咗好耐,啲餅乾都唔會淋晒。焦糖脆餅份量剛好,中間有層薄薄焦糖醬,配搭忌廉芝士同堅果碎,用來作結真係完美!

👍🏻波子汽水沙冰:
淨係賣相已經好有日本風味,特別係粒櫻桃,紅綠對比色令飲品嘅質感有所提升。飲落冇藥水味,冰涼冰涼,成件事好清新,唔會太甜,食住嘢飲仲好解膩添,如果可以再大杯啲就仲好啦(´▽`)

👍🏻焙茶牛乳(凍):
焙茶同牛乳一向係最佳配搭,可惜外間唔係咁常有,今次係Menu見到即刻忍唔住叫返杯。焙茶粉質細緻香濃,牛乳香滑,兩者份量配搭得宜,最欣賞係冇額外添加糖,飲到最純正嘅味道,果然無令人失望!

👍🏻👍🏻環境帶點復古味道,有格調,絕對係約會之選。餐廳利用咗柔和嘅黃燈,配合令人放鬆嘅輕鬆音樂

👍🏻👍🏻服務非常到位(為你切蛋包飯前會細心提示你可先影相打卡,仲會耐心等待)

💡新開張八折,性價比極高!!!!