餐廳: 大中華飯店
資訊:

2019-10-04 476 瀏覽
色香味俱全, 惹味又地道小炒店.大排檔的桌和椅, 室內有冷氣開放. 今次係第二次來到, 平日晚上九時左右, 座位很多不用等位, 之後陸陸續續也有其他客人入座. 店內沒有汽水飲品供應, 需自行到附近的士多店購買, 好近的. 五個人點了五碟餸, 份量很大. 我地無叫飯, 但全部清晒. 啫啫芥蘭煲十份惹味芥蘭爽脆, 但沒芥蘭味的. 凍食豬腳仔豬腳仔爽的, 味道帶辣. 豬腳仔, 好細隻, 似乳豬的腳仔. 煎蠔餅香口香脆蠔餅每口有蠔, 不會粉粉的. 蠔大大隻. 好味!蒜香骨排骨里面沒有味道肉質OK, 但較乾身. 炒聖子仔看似走壳似的但聖子壳全在底. 帶辣, 聖子炒得剛好.

五個人點了五碟餸, 份量很大. 我地無叫飯, 但全部清晒.

啫啫芥蘭煲
十份惹味
芥蘭爽脆, 但沒芥蘭味的.

凍食豬腳仔
豬腳仔爽的, 味道帶辣.
豬腳仔, 好細隻, 似乳豬的腳仔.

煎蠔餅
香口香脆蠔餅
每口有蠔, 不會粉粉的.
蠔大大隻. 好味!

蒜香骨
排骨里面沒有味道
肉質OK, 但較乾身.

炒聖子仔
看似走壳似的
但聖子壳全在底.
帶辣, 聖子炒得剛好.
2019-10-02