2023-12-17 117 瀏覽
🍢響呢間小店,每一啖串燒都系手工現做,份份香噴噴直接送上枱,真係話到做到,好有驚喜!我第一啖咬落去個雞串,外皮烤得微微焦脆,入口咁即刻感受到雞肉嘅多汁同彈牙,嗱嗱聲一邊嚼一邊有雞肉嘅鮮味瀰漫哂嘴巴,真系太滿足啦!然後我又點咗個烤韭菜牛肉卷,燒得啱啱好,內裡嘅牛肉依然保持住肉汁,每一啖都係一次濃縮嘅牛香享受。嗒嗒醬油滴落去,微咸嘅醬汁同牛肉匹配得嗲嗲地,簡直係絕配啊!再點一盤燒茄子,外皮烤到香香脆脆,蓉蓉滑滑嘅茄子肉伴隨埋嗰陣陣炭火嘅香,夠哂味,而且食落去唔會覺得好肚,係飲酒下肚嗰陣最正嘅小食。老實講,呢間店嘅食物做得好有心機,味道唔輸啲大酒樓,但又親民好多,好適合一班朋友一齊嚟嘆。下次幫襯,我諗我要試埋其他款式嘅串燒啦,真係令人期待呀!👍🎉🥢