2009-02-11
"一點心"一直都係我想去食ge地方. 但因為離公司頗遠而且地方較細. 又好多人,lunch 根本唔夠時間食. 今晚好彩放學後有管家婆陪我去食. 哈哈!呢度除左地方細及較偏之外, 基本上我都覺得服務, 食物質素及價錢都唔錯!應該係講食物質素係超越我所想的. 比起好多"品牌"酒樓還要黎得認真及出色!好耐無食過兒時吃過的燒賣味道lur, 今日我搵到佢la. 喜歡食雞扎的管家婆都對雞扎讚不絕口!鮮蝦菜苗餃梗係出色非常, 唔係出面酒樓個d 蝦呀肉呀爛撻撻, 菜呀就成舊草球咁.佢整得出色主要係將蝦, 肉, 菜都好分明及新鮮, 好食!最後不得不介紹就係呢個馬拉糕 la, 基本上呢個馬拉糕做得很鬆軟, 而且師父亦很細心將它切為6份, 讓食客吃得方便. 食呢個點心時, 我同管家婆都已經9成飽, 但係仍覺得佢係好好食, 仲要強行地...........
對雞扎讚不絕口!
佢整得出色主要係將蝦, 肉, 菜都好分明及新鮮, 好食!