2023-03-21
💛 #觀塘 壹.01觀塘嘅台灣菜餐廳都算多,而我就推薦呢間「#壹01」,因為佢CP值高之餘,食物種類仲好豐富,有好多款式,緊有一個適合你!😋🐥 辣椒大蔥手撕雞飯 ($55)除咗有好辣好惹味嘅辣椒大蔥,仲有超香嘅櫻花蝦🌸🦐 手撕雞份量好多,加上飯素同椒蔥呢啲下調味,鹹鹹香香,又唔怕肥😚 飯量仲可以自選㗎~🐮 香蔥紫菜牛肉飯($57)我叫咗多紫菜,牛汁都可以揀份量㗎😈 成個飯好香,牛肉偏肥,好正好邪惡🤤🐣 花雕雞翼($38/5隻)花雕雞翼脹卜卜,啖啖肉的!酒味唔會太濃烈,清清哋又有少少吊味,啱我😙🧀 熔岩蛋之戀 (拉絲芝士火腿蛋餅) ($39)超邪惡蛋卷😈 裏面真係超級超級多芝士! 趁熱食真係好好味㗎!仲有火腿蛋,想留返早餐食啊😆😆🍳 邪惡蛋之戀 (芋泥肉鬆脆皮蛋餅) ($39)呢個係我最愛嘅蛋卷,有芋泥、肉鬆、蛋,一次過滿足我三個願望! 呢三樣食材都係超級香🍼 全手作芋頭鮮奶 (中) ($24)芋頭鮮奶好好飲🥰 芋泥超溶,混合鮮奶好夾~
🐥 辣椒大蔥手撕雞飯 ($55)
🐮 香蔥紫菜牛肉飯($57)
🐣 花雕雞翼($38/5隻)
🧀 熔岩蛋之戀 (拉絲芝士火腿蛋餅) ($39)
🍳 邪惡蛋之戀 (芋泥肉鬆脆皮蛋餅) ($39)
🍼 全手作芋頭鮮奶 (中) ($24)
芋頭鮮奶好好飲🥰 芋泥超溶,混合鮮奶好夾~