2023-05-01
講咗咁耐,終於去到新嘅工作履新。萬事起頭難,但感恩有好好嘅同工同我食welcoming lunch😆😉。·燒肉自選組合🐷🐮🐔(7款盛/3款選)薄切牛舌:燒起有油脂起泡,比起厚切,薄切食落有種脆口嘅感覺,但又不失牛味。點小小燒肉汁加蒜蓉,配一啖白飯,成件事可以不自覺係咁做🤤。·牛肩肉,牛胸腹:兩款都充滿油脂感同牛味,肉質非常嫩滑,但又唔會入口即溶,每咬一吓,肉汁又再爆發一次,飲一啖有氣飲品中和吓,再食又可以享受多次肉汁嘅洗禮。·醬油鳥肶肉:生肉望落無咩特別,食落意想不到超高質,肉質嫩滑之餘,仲充滿雞味,餘韻仲有淡淡嘅醬油同日式料酒味,真係雞不可以貌相🐔。·豚五花薄切,厚切,黑毛豬頸肉:三款都係好純粹嘅豬油香,完全冇豬臭味,三款口感各有不同,不過小編偏好豬頸肉😂,比起配飯,配生菜食更能夠平衡成件事,咁樣反而食多咗菜🤣。·當然唔少得就係野菜拼盤,加埋冷豆腐同埋溫泉蛋做過場,成件事變得冇咁單調。另外仲有牛骨海苔清湯濕濕個口,咁就冇dry luuu~~~😝😝
燒肉自選組合🐷🐮🐔
(7款盛/3款選)